|

Nabeschouwing Varsity en voorbeschouwing Gent

Waarde leden,

Afgelopen weekend is er hard gestreden op het water én op de kant in het landelijke Houten. Met een grote bus vol Sauriërs domineerden wij het terrein, gooiden wij de eerste graspollen en lieten wij zien een hart voor tradities te hebben. Ondanks de belevenissen op de kant staat natuurlijk hard roeien centraal. Dit jaar wederom zonder Oude Vier van Saurus maar dat mocht de spanning niet drukken, want we hadden welgeteld zes ploegen op het water liggen.

De dag begon vroeg voor de Top C4+ dames, die al om 09:15 moesten vlotten en rond tienen moesten starten. Na een aantal keer vals te zijn gestart besloot de kamprechter dat wat er ook gebeurde, de race ten alle tijden niet afgevlagd mocht worden vanwege de lange uitlooptijden. Toen dit damesveld dus spontaan begon weg te varen zonder dat ze überhaupt weggestart waren liet de kamprechter dit ook maar gaan. Onze dames roeiden een strakke race waarbij Laga direct een voorsprong pakte en dit niet meer weggaven, waardoor Saurus de tweede plek bemachtigde en hiermee de finale haalden. Vervolgens was het aan de EJD, die strak startten en direct een plekje voorin het veld bemachtigden. Echter gaven ze dit in de derde 500 meter weg, waardoor ze uiteindelijk steeds verder wegzakten in het veld. Ook EJL startte in de ochtend, en hebben gevochten als leeuwen voor hun plekje. Na een gigantische aanvaring met Proteus en Orca na de start pakten ze het weer strak op, om vervolgens na een flinke snoek weer in de knoop te raken. Dit verschil konden ze niet meer goedmaken, maar hebben met een 5e tijd van alle 17 ploegen laten zien dat ze zelfs met pech hard vooraan meevaren. De clubheren hebben dit goed afgekeken en roeiden strak vooraan mee. Ook hier sprintte Laga weg, maar met Skadi als waardige tegenstand hebben ze een spannende race gevaren en zijn nét derde geworden, helaas niet genoeg voor een finaleplek. Als laatste in het ochtendblok was de rechtstreekse finale van EJZ. Met drie ploegen in het B4+ veld was de tegenstand klein, maar zeker niet minder gevreesd. Njord werd er zoals verwacht keihard afgepaald, en het leek erop dat ook Theta achter zou blijven. Echter begon die boot langzaam te schuiven, en met een harde eindsprint gingen onze Eindhovense vrienden er met het blik vandoor.

Na de scheepsvaartpauze was het dus rustig, met enkel de Knorren 2+ en de finale van de Dames Overnaedsche 4+ als overgebleven races. De soccieboot, met als gelegenheids-soccom Jelle Hovingh ging al slingerend over het water en behaalde hiermee een keurige 6e plek. Echter blijft het een wedstrijd waarin hard roeien op één staat, en ondanks dat het een mooi spektakel blijft om naar te kijken valt dit veld helaas niet in die categorie. Daarom werd de aandacht snel weer gevestigd op de tweede race voor de Top C4+ dames, die er helemaal klaar voor waren en strak naar de start oproeiden. Helaas waren ze (evenals het overgrote deel van hun tegenstanders) te laat vertrokken, en halverwege de weg naar de start komen de twee resterende ploegen voorbij in racetempo. Te laat bij de start dus, en daarom vier van de zes ploegen uitgesloten van deelname. Dit was het einde van de dag voor roeiend Saurus, en konden we met een biertje in de linker en een graspol in de rechterhand naar de race der Oude Vieren kijken. Voor exacte tijden verwijs ik naar de tabel onderaan dit verhaal.

Nu de eerstejaars hun officiële start van het kortebaanseizoen achter de rug hebben is het aan de ouderejaars om in Gent hetzelfde te doen. Aankomend weekend zal er op de regattabaan in Gent door vele internationale ploegen worden gestreden, en ook zullen onze middengroepen daar uitkomen. Onze vier ouderejaars ploegen starten zowel op zaterdag als op zondag in het WU23 2- veld, het W 4- veld, het M 4- veld en het M 2- veld. De TJD, TJZ en MGL hebben in Keulen de nodige stappen gezet en goede trials gevaren, wat veel goeds beloofd voor het weekend.

Vanwege de beperkte internetconnectie in België zullen de tweets misschien verlaat zijn, maar ik zal proberen deze zo up to date mogelijk te houden zodat iedereen tijdens de Skøll-cup op de hoogte blijft! En uiteraard nodig ik iedereen van harte uit, ookal ligt Gent niet om de hoek, om een kijkje te komen nemen bij deze internationale roeiwedstrijd!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Veld Type Tijd Plek
Dames Ov4+ VW3 09:42,49 2/6
Dames Acht VW1 07:14,04 6/6
Lichte Acht VW1 06:36,39 5/6
Heren Ov4+ VW2 08:36,39 3/6
B4+ A-finale 07:12,34 2/3
Knorren Ov2+ n.v.t. 08:18,71 6/7

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden