|

¾-½-½-¾-heel – Heren TopC4

Wat begon met een mooi weekend, eindigde met een mooi weekend. Jullie willen waarschijnlijk weten wat er dan zo mooi aan was. De top c4 heeft de afgelopen weken veel getraind. We hebben zoveel intensieve trainingen gehad dat we de startjes inmiddels kunnen dromen. ¾-½-½-¾ heel en twintig erover heen. Heerlijk om die benen twee korte minuten te laten verzuren. Er ontstonden spanningen over hoe de top c4 ging deelnemen aan de NOOC. Met 6 deelnemers, waarvan er maar 3 gezond genoeg waren om te kunnen roeien. Gelukkig hadden we dubbelde meter 5, die zijn been(tje) zou bijdragen.

Zaterdagavond vertrokken we met de trein naar Tilburg om ¾-½-½-¾ heel te starten met een mooi feestje. Toen de paal lekker ingezeept was kon het echte feest beginnen. Ed gaf aan dat hij niet mee kon helpen het slipje te grijpen omdat hij een gescheurde spier in zijn schouder heeft. Even later zagen we Ed super fanatiek proberen dat slipje te veroveren. Wat eigenlijk niet zo slim was, want zijn rug is nu dus echt volledig ongeschikt om nog in een boot te kunnen stappen.

Na een paar keer aan de paal gehangen te hebben, verschillende stropdassen (als je niet weet dat is, kijk maar in het woordenboek) kwijt te zijn geraakt, bleef het voor Saurus en voor de andere verenigingen kansloos om het glijmiddel te domineren en het slipje te pakken. Toen opeens zagen we in de verte een rode engel vrij hoog in de paal hangen. Het was onze praeses, waardoor de hartslag van de gemiddelde sauriër verdubbelde, omdat ze wel zin hadden in gratis bier. Iemand schreeuwde in de verte ‘’TREK DAT ROKJE UIT’’, waarvan later ook niet veel van over bleef. Meerdere pogingen volgden om in de buurt van het slipje te komen, maar helaas, Triton greep hem. Wacht maar, ooit zal Saurus de grootste worden.

Na 2 uurtjes slaap moesten we ons melden bij de bowa. De boot opriggeren en ¾-½-½-¾ heel starten. Stuk voor stuk voelden we ons kortgezegd klote en hadden we totaal geen zin om te roeien. Hannah ging ons sturen. Dit gaf ons veel vertrouwen, omdat er veel kennis en professionaliteit in haar zit. Ze weet als de beste hoe die boot als een Sebastiaan Vettel naar de eindstreep hoort te gaan. De resultaten waren redelijk goed met een 2e en 3e plek in de voorwedstrijden en in de finale een 3e plek in de a-poule. Deze ¾-½-½-¾ heel start van het seizoen smaakt naar meer voor de Skoll Cup. Helaas moeten we het voor deze keer zonder dubbele meter 5 gaan verwezenlijken.

Top C4

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden