|

Voorbeschouwing Varsity

Waarde leden,

Terwijl de meesten nog aan het zwoegen zijn boven hun toetsen zijn onze wedstrijdploegen dagelijks hun startjes aan het oefenen voor hun allereerste 2-kilometerwedstrijd. Aanstaande zondag wordt de ultieme afstand binnen de roeisport op het Amsterdam-Rijnkanaal verroeid. De eerste twee kilometer van het seizoen staat op het programma voor alle eerstejaars wedstrijdroeiers, en tevens het eerste moment voor een kwalificerend blik. Onze drie eerstejaarsploegen zijn al sinds de Heineken en de Head aan het trainen met sprintjes, startjes, tempo tikken en mentale stappen zetten. Want voor een 2k-wedstrijd is strak roeien niet het enige, maar moet je hard starten, hard doorstaan en hard afmaken. Dit vereist de nodige mentale sterkte die de ploeg tot het uiterste kan laten gaan, wat het verschil maakt tussen de winst en het verlies. Aangemoedigd door het geschreeuw van meer dan 70 Sauriërs die langs de kant zullen staan gaan zij compleet naar de fillisteinen, boord-aan-boord naast hun concurrenten.

Gaan de Eerstejaars Dames zich losscheuren uit de middenmoot en die plek in de top opeisen? Is Eerstejaars Licht volledig herstelt van blessures en gaan ze (voor het eerst zonder invallers) het grootste eerstejaarsveld domineren? Heeft Eerstejaars Zwaar meer stappen gezet dan Njord, en gaan ze dit keer die paar seconden niet laten liggen in tegenstelling tot de Winterwedstrijden? Alles kan, en het eerstejaars klassement is dusdanig onvoorspelbaar dat er deze zondag ongetwijfeld verrassende taferelen zullen voltrekken. Benieuwd naar de plannen van de ploegen, hun raceplan, hun voorbereidingen, of gewoon zin in een goed verhaal? Kom dan vrijdag vanaf 16:00 naar de kroeg en luister live naar hun voorbeschouwing. Ook de twee Overnaedsche Vieren, gestart door de Top C4+ Dames en de Clubheren zullen hier hun zegje komen doen.

Dan rest mij niets dan af te sluiten met een video die elke roeier mee kan praten; klik hier. Het wordt een spannende strijd, want een 2k is en blijft “just a game of inches”.

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden