|

Nabeschouwing Head door de Clubdames

Na er een week eerder de vierde plek in ons klassement te hebben behaald met de Heineken, waren we weer terug. Ja hoor, op de Amstel die nevelig en winderiger was dan ooit. ’s Ochtends zijn we nog even snel het water op geweest om Anouk haar eerste stuurkunsten op het water te laten oefenen en ons er weer helemaal in te laten komen. Deze keer was onze acht compleet, Anne-Marleen had zich weer toegevoegd aan onze groep en konden we de race gaan starten. Deze acht oh zo lange kilometers zaten in onze hoofd en met het oproeien naar de start leken we steeds meer en meer de focus erin te krijgen. Waar het in het begin de weg naar de start een grote chaos op het water was, veroorzaakte dat niet minder stress maar meer fotogenieke momenten want de vele paparazzi ’s die ons waren komen aanmoedigen moesten natuurlijk bevredigd worden (met oa veel dank aan Ellen Elemans die er een prachtige live reportage van heeft gemaakt!). Eenmaal klaar aan de start ontstond de nodige stress. Anouk had met het oproeien de coxbox uitgezet om het ding te sparen alleen deed hij het nu maar erg wisselvallig en de boegen kregen geen enkele aanwijzing door. Maar wat doe je nu eenmaal als je coxbox uitvalt vlak voor de start van een 8 kilometer wedstrijd? Maar net doen alsof het stuurtje de stem in je hoofd heeft overgenomen en jezelf onbewust stuurt. Helaas was dat voor de boegen wat lastiger die Anouk niet konden horen. Maar goed, toen Saurus werd opgeroepen, de nodige laatste stukjes dextro naar binnen werden gesmokkeld, het kippenvel zich liet voelen en de spanning zich begon op te bouwen, was het tijd om weg te racen. Bob had ons voor de wedstrijd nog ingelicht dat we de twee boten die voor ons lagen daar wel iets moois mee konden doen en de boot die achter ons zou starten gewoon zo ver mogelijk van ons af moesten trappen. Zo gezegd zo gedaan! NOT. Toen we het signaal kregen dat we light paddle mochten oppakken was menig clubachtroeister er niet helemaal bij met haar hoofd. We startten weg maar voeren per ongeluk bijna tegen de brug aan waar we onderdoor moesten, wat een paar verschrikte hoofden en kreten veroorzaakte, maar gelukkig zat iedereen nog mooi op z’n plek. De schade werd hersteld en daar gingen we. 5 halen bouwen en 20 eroverheen. Voor we het wisten waren we al bij de Hoerenbocht en aangemoedigd door maar liefst 10 toeschouwers gleden we stukje voor stukje richting de eerste boot die we moesten pakken. Na een “Oke Dames, ik wil het stuurtje van Pelargos over een paar halen RECHT in haar ogen aan kunnen kijken!” van Anouk wisten wij wat ons te wachten stond. We moesten en zouden ze gaan inhalen. En niet in een paar laffe halen als we de vorige keer met de Heineken wilden doen (en er uiteindelijk toch niet in slaagden), maar nee want we raceten over het water! En toen kwam de “En nu wil ik hun stuurtje kunnen uitzwaaien!” en dat gebeurde dus ook! Na Pelargos was het tijd om RIC in te halen. Dat deden we en we bleven er gedurende de hele race drie of vier bootlengtes voor. Wat was dat een geweldig gevoel. Eindelijk hadden we kunnen waarmaken wat ons niet was gelukt met de Heineken, en dat werd mooi beloond. Helaas was dat goede gevoel van korte duur aangezien we Skøll naderden en nog 3 kilometers moesten beuken. Dat werd dan ook letterlijk zo genomen, want de focus was weg en langs de kant vroegen Bob en Hannah (op de tandem) zich werkelijk af wat we in godsnaam aan het doen waren. Het was nog een mirakel dat we vooruit kwamen. Uiteindelijk werd het wel met een goede einsprint geëindigd, maar de benen waren verzuurd en onze lichaampjes helemaal op. Al met al vonden wij met het terugroeien dat we best trots mochten zijn op die twee inhaal-acties, alleen kregen we iets anders te horen van Bob. We waren 14de op de 25 geëindigd en helaas gezakt tot 7de in het klassement. Daar ging ons vertrouwen. Maar dat kan gebeuren, dus voor de volgende weken zijn alweer verschillende doelen en puntjes opgesteld om daar keihard aan te gaan werken. Over drie weken begint onze eerste 2k op de bekende Bosbaan waar we een betere prestatie hopen te kunnen neerzetten.

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden