|

Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Waarde leden,

Aanstaande zaterdag en zondag zal de 42e editie van de Heineken Roeivierkamp worden gehouden op de Amstel. Traditiegetrouw georganiseerd door Nereus, noemen zij dit nog steevast de échte opening van het roeiseizoen. Met vier afstandjes die zijn gebaseerd op de belangrijkste ritten bij het schaatsen (maar dan gedeeld door twee, want schaatsen gaat nou eenmaal wat harder) is het een waar spektakel voor zowel roeier als toeschouwer. Bovendien starten er maar liefst zeven achten vanuit Saurus, wat een mooie reden is voor een weekendje Amsterdam! Deze temperaturen en een Oud-Saurus borrel op zaterdagavond maken het evenals aantrekkelijk om de wedstrijd te komen aanschouwen. Zaterdag zal de 2500m en de 250m worden verroeid, en zondag de 5000m en 750m.

Onze roeiers combineren uiteraard weer met alles wat los en vast zit, wat mooie kleurrijke achten oplevert. Allereerst EJL, die wegens blessures genoodzaakt zijn om met twee invallers van Vidar in de boot te stappen. Ook EJZ heeft een combipartner weten te strikken, en stapt met het viertje van Njord in de boot. Bij de Winterwedstrijden nog geduchte tegenstanders maar nu ploeggenoten, en samen zullen ze zowel de Heineken als  de Head gaan starten. De EJD gaat pogen hun prestaties bij de SIR te evenaren en starten met alle negen dames in een volledig Saurus-rode boot. De tweedejaars Zware heren besloten de Megalosaurus van de plank te halen en deze te vullen met drie andere Nieuwelingen tweetjes. De Saurus/Njord/Vidar/Asopos combinatie zal in het H3eDiv-veld uitkomen. Ook MGL vond een ander viertje voor deze wedstrijd, en stapt samen met Orca in een bootje om het LH3eDiv-veld te starten. Onze TJD heeft met invallers van Saurus de acht kunnen volkrijgen. Marloes Verholt en Patricia Ogger hebben de eer om mee te mogen roeien op dit evenement, en zullen in het D3eDiv-veld starten. Tot slot zijn ook onze clubdames van de partij, die voor het eerst kunnen bewijzen wat ze waard zijn in de acht. Met als invaller onze eigen voorzitter zullen zij DCl8+ starten op zaterdag, en hopelijk door strakke tijden ook op zondag.

Het belooft een mooi weekend te worden waarin we niet alleen onze huidige ploegen zullen terug zien maar ook vele andere oud-leden. Een prachtig moment voor een strak stukje roeien en een mooie reünie. Graag wil ik iedereen uitnodigen de roeiers aan te komen moedigen, en de dag mooi af te sluiten in café Hesp aan de Amstel. Tot dan!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden