|

Nabeschouwing Winterwedstrijden

Waarde leden,

Afgelopen weekend vonden de jaarlijkse Winterwedstrijden plaats. Met stralende zon en ruim 12 graden waren de omstandigheden verre van winters en roeide menig knor zonder mouwtjes. Een mooie aftrap voor een succesvol (en zonnig!) seizoen! Met wisselende resultaten niet per definitie wat er werd gehoopt, maar desalniettemin bieden de uitslagen perspectieven.
Allereerst Mark en Chris, zij zorgden voor voldoende spanning door op zondag de gehele vijf kilometer boord-aan-boord met Laga te varen. Hierdoor konden ze meer uit zichzelf halen dan de dag ervoor, en maakten zeker 40 seconden goed ten opzichte van zaterdag. Dit gebeurde ook bij Lana en Lara, die in hun tweetje laten zien wat ze kunnen door op zondag ruimschoots harder te gaan dan op zaterdag en daarmee een geweldige 2e plek in de DSA2- veld binnen te slepen. Ook EJZ had twee kansen om zich te bewijzen dit weekend. Helaas bleek zaterdag voor de start het roertje en vinnetje kapot te zijn, wat chaos en stress opleverde. Dit werd letterlijk overboord gegooid, en een nette race was het resultaat . De schade bleek echter niet te repareren voor zondag, waardoor ze in een Proteus-boot de race moesten afleggen. Geen ideale omstandigheden, waardoor de race niet liep zoals ze hoopten.

Zowel EJL als EJD stonden alleen zaterdag klaar voor een potje rammen in de acht. Beide ploegen roeiden een steady race en voerden hun taak uit, echter niet altijd met gewenst resultaat. De scores liegen er niet om: de rest van Nederland roeit hard, en de komende weken zullen de ploegen hard moeten trainen. Al liggen de velden érg dicht bij elkaar, en is de afstand naar de top 6 klein. Met de eindsprint van EJL (Nereus kwam er zeker niet langs!) en de stabiliteit van de EJD is deze afstand zeker te overbruggen. Om de dames van EJD te quoten: “De verenigingen die bij ons in Maastricht op trainingsweekend zijn geweest (Phocas, Aegir en Gyas), en waarvan wij zeker niet altijd konden winnen met de trials, hebben we er allemaal heel dik uitgeroeid. Dat geeft toch wel weer aan hoe hard we vooruit zijn gegaan in de afgelopen weken, en dat is best iets waar we trots op mogen zijn. Die wetenschap en het feit dat de verschillen zo klein zijn bieden perspectief voor de rest van het seizoen, en geven ons goede zin om op de Head en de Heineken nog harder te knallen.”

Inmiddels worden profiel- en omslagfoto’s van facebook in een razend tempo aangepast, en komen de eerstejaars tot de ontdekking dat roeifoto’s écht erg oncharmant zijn. Desalniettemin groeit het enthousiasme voor de volgende wedstrijd, de Heineken Roeivierkamp op de Amstel, waarop onze ploegen enkel in achten zichzelf zullen moeten bewijzen. Tot dan!

Zaterdag Ploeg Veld Tijd Ranking
TJD DN2- 21:44.9 7/11
EJZ B4+ 19:54.2 3/4
EJD DEj8+ 18:50.3 9/15
EJL LEj8+ 17:56.9 14/18
TJZ N2- 20:56.1 8/10
Zondag EJZ N4+ 19:47.8 5/6
TJD DSA2- 21:28.2 2/4
TJZ SA2- 20:17.5 2/2

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden