|

Voorbeschouwing Winterwedstrijden

Waarde leden,

Aankomend weekend is het eindelijk zo ver: de traditionele opening van het wedstrijdroeiseizoen, de eerste langebaanwedstrijd. Proteus-Eretes, onze Delftsblauwe vrinden, organiseren wederom de vijf kilometer lange wedstrijd op de Schie. De eerste wedstrijd voor onze eerstejaars ploegen (en tevens hun eerste kans op klassementspunten) en voor de ouderejaars een eerste krachtmeting op het water. Na een winter lang ergometeren, krachttraining en af en toe een trial kunnen we eindelijk zien waar onze ploegen liggen ten opzichte van de rest van roeiend Nederland. Maar wat verwachten we van onze ploegen?

Ben Bruijne, coach van EJL, vindt het lastig in te schatten. “De mannen liggen mooi op schema en hebben goed gevaren de afgelopen tijd. Echter is het veld met 17 andere ploegen zo groot en onvoorspelbaar, dat het spannend blijft wat het weekend ons brengt”. Marloes Verholt verwacht hele andere dingen van haar zware 2-. “Lange halen, mooie kinderen. En natuurlijk veel junkfood ter afsluiting.”
De mannen van EJL zullen op zaterdag starten in het LEj8+ veld, en Mark en Chris starten zaterdag in het N2- veld en zondag (wegens te weinig inschrijvingen buiten mededinging) ook nog eens in het SA2- veld. Daarnaast start natuurlijk ook EJZ, op zaterdag in het B4+ en op zondag in het N4+ veld; de EJD, alleen op zaterdag in het DEj8+ veld; en Lana en Lara in het DN2- veld op zaterdag en het DSA2- veld op zondag.

Vijf kilometer lang in barre weersomstandigheden vereist natuurlijk de nodige aanmoediging, en daarom nodig ik iedereen van harte uit om onze ploegen een hart onder de riem te steken en wie weet een biertje aan te bieden op het erevlot. Tot zaterdag!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden