|

Elfsteden roeimarathon 2014

Waarde leden,

Het is nog ver weg, maar komend voorjaar zal traditiegetrouw de Elfsteden roeimarathon worden georganiseerd op vrijdag en zaterdag 30 en 31 mei 2014. Een wedstrijd waarbij je samen met je ploeg in een C2x+ (onze geliefde Deinocheirus II) probeert het traject van 210,44 km zo snel mogelijk af te leggen. Deze route komt langs alle klassieke Friese elf steden en dien je binnen 24 uur bij je eindpunt aan te komen. Om de snelste tijd neer te zetten wordt er uiteraard ook ’s nachts geroeid, waardoor het een mentaal en fysiek uitputtende race is. Daarom participeer je met een grote ploeg van 9 tot 12 man, en wissel je door met deze personen in de boot waardoor je in estafettevorm het traject aflegt. Niet-roeiende ploeggenoten rijden mee met de auto en wisselen op strategische punten door met de roeiers en stuurtje.  Een fantastisch ervaring om uiteindelijk dat felbegeerde Elfstedenkruisje te verdienen!

Deze wedstrijd vereist de nodige extra voorbereiding zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van golfbrekers, extra drijfvermogen of lampen. Daarom lijkt het ons wenselijk om op tijd een ploeg te vormen en daarmee alle voorbereidingen te treffen. Graag inventariseren wij de interesse vanuit jullie om deze wedstrijd te starten! Mocht je dit willen, nog vragen hebben, of mee willen denken, stuur me dan een mailtje op wedstrijd@msrvsaurus.nl en vaar mee door Friesland!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden