|

Nabeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden

Waarde leden,

Zondag 10 november werd er vanuit alle hoeken van het land afgereisd naar Wageningen voor de Argo Najaars Slotwedstrijden. Vorig jaar vond deze wedstrijd nog plaats op de winderige Willem-Alexander Baan, nu was hij weer terug in de stad van de landbouwhogeschool. Hiermee hing ook de terugkeer van de keerboei samen, gezien de lengte van het roeiwater bij de W.S.R. niet direct uitnodigt tot races over afstanden langer dan 500 meter. Deze dag stond er 1000 meter op het programma: 250 meter heen, dan vluchtig rondmaken en de laatste 750 meter knallen naar het wachtende publiek bij Argo. De eerste Sauriƫr die startte deze dag was Stijn, die met jeugdvrienden had besloten te kijken wat er over was van zijn seizoen wedstrijdroeien. Met een tijd van 4:40,49 behaalden zij de 15e plek in het tussenklassement. Vervolgens mochten Danique, Djamila, Dominique, Saskia en Mart plaatsnemen in de geleende boot van de corporalen: G.F. van der Meulen. Uiteraard was er bij het oproeien weer even paniek om een loszittend voetenbord, maar ditmaal kon het nog voor de race opgelost worden. Het resultaat was een tijd van 5:17,67, goed voor een 13e plaats, de stemming was tevreden.

Toen was het wachten op ronde twee en chillen naast de buitenbak/koeiendrinkbak aangebroken. Door de enorme efficiƫntie van de wedstrijdleiding werd net voor de tweede race bekend hoe het eigenlijk gegaan was. Of de gemiddelde tijd of de beste tijd zou tellen was ook de Argonauten niet duidelijk, dit zou pas later, zijnde minuten voor de prijsuitreiking, blijken. Kortom, niet nadenken over tijden en nogmaals knallen was het devies. De halen waren minder, maar beter keren en een lekkere eindsprint maakten veel goed. Ditmaal waren er 5:13 minuten nodig om de afstand af te leggen. Met deze kleine verbetering werd de 12e plek van de dag gepakt. De laatste meters van het vlot naar de kantine (met kan-cie) moesten door het omslaande weer rennend afgelegd worden. Ook voormalig lichte pik Stijn legde een tweede maal de 1000 meter af, ditmaal in een tijd van 4:38,34. De 15e plek van de 28 deelnemers bleef hierdoor staan.

Bij gebrek aan kansen om het verenigingslied te zingen vertrokken onze helden uit het inmiddels herfstige Wageningen op zoek naar meer bewoonde gebieden. Hoewel de Najaarsbokaal niet mee mocht naar Maastricht, kijken we uit naar de verrichtingen van alle clubroeiers in het reguliere seizoen.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden