|

Asopos: 500 meter eindsprint

Na een week trainen in onze nieuwe (zware) vriend Match was het dan zo ver… De Asopos! In tegenstelling tot de andere selectiedames konden wij uitslapen, in hoeverre je om 7 uur de trein nemen uitslapen kan noemen, maar het was fijn. Aangekomen op de Bosbaan bleek dat het nog onduidelijk was, wie ons zou gaan sturen. Vanuit Barcelona een boot in Amstelveen sturen bleek toch een beetje lastig voor Fleur, dus moest er een oplossing komen. Die oplossing was er! Malou was onze grote redder! Na iets langer wachten dan gepland mochten we onze vriend in het water leggen en oproeien. Na “veel te ver” opgeroeid te zijn, lagen we daar aan de start. Malou had op het laatste moment ons wedstrijdplan wat aangepast en dit had effect! Na onze start deden we meteen een opzetje. We wisten meteen dat we eerste lagen dankzij Malou die heel hard “ÉÉN!” riep. Na onze mini-eindsprint, die we alleen deden voor het idee, kwamen we dan ook als eerste over de finish. Yes, we mochten nog een keer roeien! In de andere voorwedstrijd was een Okeanos boot een seconde sneller dan wij, dus hen verslaan werd de grote uitdaging van de dag. Toen er een mooie oranje gloed over de Bosbaan verscheen en we een zenuwplasje gedaan hadden, mochten we weer het water op voor de finale. Na de dames van Okeanos eens even bekeken te hebben, die in de baan naast ons lagen, werd het pas echt spannend. Nu moest het gebeuren! Meteen na de start was Okeanos al weg, waardoor Malou het plan omgooide en we overgingen op plan B: 500 meter eindsprint. De eerste plek was te ver weg, maar nadat het nog even spannend was met Asopos hebben we toch de tweede plaats kunnen pakken. Hierna gauw gedoucht, waarna we bij Asopos misschien nog wel meer hebben gezweet dan tijdens het roeien. Wij zijn alle vier tevreden over hoe het roeien (en feesten) ging! En aan onze heldin Malou: bedankt, je bent een topstuur!

Dominique, Mariska, Jolein en Ingrid

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden