|

Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Waarde leden,

Het was nog donker op de Bosbaan ’s ochtends om zeven uur. Toch hadden de eerste Sauriërs zich rond deze tijd al verzameld rond Henk, in afwachting op de dag die komen ging. In rap tempo werden de C4en opgeriggerd en wedstrijdklaar gemaakt, zodat om 8:06 de eerste ploeg het water op kon. In de drie daaropvolgende uren behaalden 9 ploegen een plek in de volgende ronde: alle drie lichte selectieploegen, drie van de vier dames selectieploegen, de compo herencombi, Á-Meuser en Ingepikt. Ondertussen deed de zon haar best en werden iets na tienen de eerste biertjes opgehaald bij Okeanos, want “bij dubbele cijfers op de klok mag je drinken”. Dan was het de beurt aan de clubdames om verder te strijden voor de Najaarsbokaal. Waar een ploeg van Argo op de Knorrensteijn nog de race wist te verstoren, werd deze vereniging nu, evenals Proteus, ver achter hen gelaten. Een eerste plek in de heat om de finale te behalen bleek nog wel iets te hoog gegrepen, maar een goede 4e plaats was iets om tevreden over te zijn, zeker als in acht wordt genomen dat Danique de halve race zonder voetenbord verroeid heeft.

Dan was het de beurt aan de B4+en. De dames finishten ruim voor de rest van hun heat en ook de heren wisten nipt een finaleplaats binnen te slepen. De C4-ploegen maakten zich op voor de kwartfinales. Twee dames selectieploegen wisten een plek in de halve finale te veroveren, de overige zeven moesten helaas hun meerdere erkennen en konden zich aansluiten bij de rave die overal op het terrein gaande was dankzij de silent disco, waarbij een DJ tientallen feestgangers los liet gaan op voor anderen onhoorbare klanken van een wijd scala aan muzieksoorten.

In de halve finale plaatste een van de twee dames selectieploegen, bestaande uit Lienke, Bregje, Marieke en Geke, zich met een verschil van 48 honderdsten zich voor de finale. Hierin behaalden zij een derde plek van de 106 deelnemende ploegen. De winnaars van Laga kregen last van zenuwen na op 300 meter hun voorsprong gezien te hebben, met ernstig chaotische halen en bijna stilvallen tot gevolg, maar hun voorsprong was niet meer te overbruggen. De dames in de B4+ wisten dat ze zich met de tweede tijd gekwalificeerd hadden voor de finale, maar dat Okeanos in de andere heat wel sneller had gevaren, de uitdaging was dus duidelijk. Ook ditmaal werden er 5 ploegen vanaf gepaald, maar Okeanos liet zien dat hun voorwedstrijd geen gelukstreffer was en ging er met de taart vandoor. De heren van de B4+ wisten de punt van de in recordtijd opgeriggerde Liopleurodon niet voor die van de anderen te drukken en behaalde een 6e plaats.

Tijdens en met name na deze finales verschoof de aandacht naar de overkant van de Bosbaan. De kortstondige schermutseling rond de vlaggenmasten werd abrupt gestaakt, nadat gelegenheids-lichte pik Gregor kermend naar de grond ging, omdat hij de vlaggenmast omver had gekopt. De schade bleek niet permanent, maar de alcohol liet hij die avond even staan. Zo niet de ruim 70 feestgangers die zich in de bus lieten vervoeren door onze grote vriend Jan “drie keer steken” de buschauffeur. Zijn pogingen extra tijd te rekken zodat onze paarse vrienden van Asopos de Vliet zich op onze komst konden voorbereiden bleken tevergeefs: ze waren niet in staat gebleken de muziek en lichten te installeren, waardoor het eerste half uur zonder achtergrondmuziek moest worden gedronken. Dit leek overigens geen belemmering te vormen. Toen na verloop van tijd ook Proteus, Laga, Skadi en Asopos zelf ook de ingang van de Leiderdorpse UFO hadden gevonden bereikte deze een intern klimaat waardoor alle aanwezigen voorlopig hun Groupon voor de thermen even kunnen laten liggen. Verkoeling kon worden gevonden door het rondvliegende bier of bij ter plekke aangestelde Saurustappers Fabian en Thomas. Zodra iedereen uitgeraasd was, bracht Jan de slapende Sauriërs allen weer naar het zonnige zuiden.

Voor exacte tijden en uitslagen verwijs ik u graag naar http://www.asopos.nl/najaars/2013/uitslagen/WEDNRS.HTM

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden