|

Voorbeschouwing Tromp Boat Race

Waarde leden,

Op zaterdag 19 oktober zal de 28e Tromp Boat Race plaatsvinden in Hilversum. Met meer dan 550 inschrijvingen beloven het spannende races te worden waarbij de ploegen van Saurus kunnen laten zien waar ze liggen vergeleken met de rest van roeiend Nederland. De Tromp, aan welke zowel burgerverenigingen als (voornamelijk ouderejaars) studentenwedstrijdroeiers meedoen, is een strijd van 5250 meter op het Hilversums kanaal. Vanuit Saurus zullen er dit jaar maar liefst zes ploegen meedoen om de eer van de Maastrichtse te verdedigen.

Namens de tweedejaars dames starten er twee viertjes in het D4+ veld. Gestuurd door Avalon van der Kroef zullen Lara Zeper, Anne-Marleen van Keulen, Sara Franke en als invaller Marloes Verholt strijden in het tien ploegen tellende veld. Tevens starten hier Nicole Gräf, Petra Custers, Lana Selhorst en Saskia van Run, gestuurd door Sanne Maas. Naast de twee dames vier-metten start ook MGL in een viertje. Gestuurd door Fleur Froeling gaan Brian McHenry, Johannes Wurm, Menno Kaunang en Mike van Dongen de baan over in het LH4+ veld. Tevens starten Alexander van Zetten en Duarte de Zoeten in het LSB2- veld, waar ze kunnen laten zien dat de vele trainingen in de 2- niets voor niets zijn geweest en ze hun prestatie van de Cottwich kunnen verpletteren. Ook Janik Emmendörfer zal op deze burgerwedstrijd zijn oude burgerlijke skiffervaringen kunnen herbeleven, en dit keer Saurus vertegenwoordigen in het LSB1x veld. Niet alleen de lichte pikken zullen de rest van Nederland achter zich laten, ook TJZ heeft de afgelopen weken hard getraind naar deze wedstrijd toe. In het zware SB2- veld zullen ook Mark Kemal Cosar en Christoph Pennings uitkomen voor Saurus, en als laatste startend in een veld van 11 inschrijvingen zullen ze zo veel mogelijk ploegen inhalen.

Het belooft een mooie dag te worden, met prachtige weersvoorspellingen en zélfs geen regen. Genoeg reden om naar het mooie Hilversum af te reizen voor een luid ‘allez Saurus’!
Tot langs de kant!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris wedstrijdroeien en materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden