|

Nabeschouwing Knorresteijn Memorial Regatta

Nabeschouwing Knorresteijn Memorial Regatta

Weinig corporalen waren er te zien op deze wedstrijd met als logo het achterwerk van een big. Deze wedstrijd waarbij er prijzen te winnen zijn zoals de Azijnzuurbokaal, de Biggetjesbokaal en de Knorresteijn-cup, allen te winnen zijn in de MixC4+. Deze wedstrijd waarbij halverwege moet worden rondgemaakt rond een keerboei, waardoor de finish en de start zich op dezelfde plek bevinden. Ons verhaal start op een gure zaterdagmiddag, klokslag 12:30. Omdat er slechts één ploeg startte, was Henk in het zuiden gebleven en zou een boot gehuurd worden van Euros. Even lichtten onze harten op toen er door de composaris van dienst werd gewezen naar een ongedoopte gele boot, die nog vers in de doeken lag. Helaas bleek het te gaan om het houten schip dat zich daarachter bevond. Dit was door de huurprijs van een symbolische overdracht van een viertal biertjes dan ook meer te verwachten. Na een hoop gelach, gefilm en geklungel op onstabiele trappen werd de boot met de naam Stromboli naar beneden gehaald en in de schagen geplaatst om te gaan riggeren. Spoedig bleken de drukstangen niet passend of uitwisselbaar. Geroep om de materiaalcommissaris van de DRV leerde ons dat hij deze dag ook dienst deed als kamprechter, en dus tijdelijk niet beschikbaar was. Pas toen de vlottijd op enkele minuten genaderd was en in een laatste poging onze vicevoorzitter werd ingezet als breekijzer, kwamen de vastzittende moeren los en konden op het laatste moment de drukstangen passend aan de boot worden gezet.

Met slechts twee trainingen in een gladde vier in het achterhoofd verliep de race naar verwachting: niet denderend, maar zeker ook niet ondermaats. Punt van extra aandacht was dat een groene ploeg het nodig vond hun matige race goed te maken door het afsnijden van onze helden:

Gezien de nek-aan-nek-situatie tussen beide ploegen, werd het protest van stuur Ingrid Bugter in behandeling genomen door eerdergenoemde matcom. Het resultaat was een tijdstraf die de Argo-ploeg met de naam Willum één volledige seconde achter Vera, Danique, Saskia en Djamila plaatste. Het resultaat was hierdoor een 18e plaats met een tijd van 24:38.2. De Stromboli werd doorgegeven aan een viertal Skøll-roeiers, waardoor we onze tijdelijke vriend konden laten voor wat hij was. Toen restte het bestuur niets anders dan het bestuur van de DRV het gewenste bedrag voor de boothuur aanbieden, en zelf ook een of meerdere goudgele pretcilinders weg te werken. Zo werd de dag afgesloten, waarna de tocht naar het zuiden weer werd ingezet.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden