BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Head First Race

Waarde leden,

zaterdag 21 september jl. werd op de Willem Alexanderbaan de Head First Race verroeid. Kleine fouten en problemen stapelden zich gedurende de ochtend op om uiteindelijk een chaos van significante proportie te vormen. Meerdere roeiers liepen tegen onwillige wekkers of buschauffeurs aan die hen verhinderden op de afgesproken tijd in Zevenhuizen aan te komen. Omdat een van deze roeiers de starttijd van de wedstrijd al niet ging halen, laat staan de voorgeschreven vlottijd, moest er worden gezocht naar een alternatief om haar plek in de acht op te vullen. Erica Terpstra bleek niet bereid de roeisport op te pakken, dus werd een burgerroeier uitverkoren de overgebleven plek in de acht op te vullen.

Omdat we boten hadden geleend van Okeanos, moest er even gezocht worden welke boten de onze zouden zijn voor deze dag. Enkele jongedames van de R.S.V.U. wisten ons te vertellen dat van de 4* de palen nog later geleverd zouden worden. Ook bleek het aantal drukstangen niet toereikend om alle boten volgens protocol op te riggeren. Meerdere telefoontjes richting de Materiaalcommissaris leerden ons na verloop van tijd dat hij niet in staat zou zijn deze artikelen te leveren. Helaas kon hij ons dit pas definitief vertellen op het moment dat zo goed als alle ploegen al aan het oproeien waren en de start nog slechts een kwartier van ons verwijderd was. Ondertussen liet een tweetal roeisters en een stuur ook nog steeds op zich wachten.

De tijd van knopen doorhakken was aangevangen. De 4* zou helemaal niet meer starten, de 8+ zou opnieuw worden ingedeeld met de aanwezige Sauriërs, onze burgervriend werd vriendelijk verzocht terug te gaan naar zijn labrador. Uiteindelijk zou de 8 starten in de volgende opstelling: Avalon van den Kroef stuurt, voor haar neus namen plaats: oud-Sauriër Merlijn Sluiter, Ingrid Bugter, Bart Boersma, Stein Menting, Peter Martens, Marijn van den Waardenburg, Mart Roks en Felix Dijkstal. Dat deze veranderingen op de laatste minuut geen positieve uitwerking hadden was te zien in het feit dat op basishaal het achttal kilometers werd afgelegd, met een eindtijd van 48:49.2 tot gevolg. Door het uitblijven van tegenstanders mochten zij zich wel de snelste acht van de dag noemen.

Ondertussen waren ook Saskia Triscos, Fleur Froeling en Sanne Eekhout aangekomen op de baan. Omdat Winston Oba in de vorming van de acht had besloten net zo graag langs de kant zijn ochtend door te brengen als in de boot, waren ze nu een viertal zonder doel. Dit veranderde bij het zien van de ErgoHead die tijdens de RoeiHead aan de gang was. Omdat er niets gaat boven vrijwillig elk 2k op een ergometer af te leggen, en zo samen tot acht kilometer te komen, besloten zij zich samen in te schrijven voor de ErgoHead, hopend toch een glorieus resultaat neer te zetten. Ook legde de 8+ weer aan op het vlot, onder enthousiaste aanmoediging van een tevreden sponsor. Omdat je van drie kwartier ronddobberen op een baan niet heel moe wordt, besloten Merlijn, Mart, Stein en Bart zich bij het Ergo-team aan te sluiten en de last van de eerder aangemelde roeiers wat te verminderen. Dat wil zeggen, van alle roeiers behalve Winston. Uiteindelijk werd op een ergometer beduidend harder getrapt dan op het water, de eindtijd van 31:35.3 leverde winst van de ronde en een vijfde plaats van de dag op.

Aansluitend konden de krachten weer worden aangevuld met de gratis lunch, waar de organisatie goed doorhad dat comporoeiers, naast de gebruikelijke boterhammen en appels, ook frituursnacks moet worden geboden, zodat al het afgebrande vet spoedig aangevuld kan worden. Tevens werd aan de composaris de belofte gedaan dat hij op de korte termijn een taart tegemoet kan zien voor zijn opofferingen. Zodoende kon er toch nog terug worden gekeken om een mooie ochtend in Zevenhuizen, afgesloten met een koud biertje en een cursusje tappen voor de dame achter de toog.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden