|

Nabeschouwing Cottwich Almelo Regatta

Waarde leden,

afgelopen zondag 15 september reisde een gedeelte van de wedstrijdsectie af naar roeivereniging Amycus te Twente, die daar jaarlijks de Cottwich Almelo Regatta organiseert. Een achtervolgingsrace over vijf kilometer, wat voor de meesten de eerste kennismaking met een klein nummer in wedstrijdverband was. De wedstrijd was opgedeeld in twee blokken, waarbij alle dames in het eerste blok startten en de (lichte) mannen in het tweede. De dag begon direct met slecht nieuws van Menno, die door treinpech vaststond in het altijd gezellige Dieren en daar de komende uren ook niet weg kon. Echter wel nét op tijd om zijn aankomende ploeggenoten  te kunnen aanmoedigen, was hij toch niet voor niets naar het zonnige Twente afgereisd.

Als eerste startten er twee Saurusploegen in het DSB2- veld, met behalve hen geen enkele inschrijvingen, waardoor er een gegarandeerd blik voor Saurus stond te wachten. Voor beide damesduo’s een strakke eerste race in de 2-, op een korte aanvaring met het riet voor Saskia en Sara na, waarna het gat tussen de twee ploegen vrijwel gelijk bleef en de dames dus aan elkaar gewaagd bleken. Uiteindelijk namen Lara en Nicole het blik mee naar huis in een tijd van 22:21.6. Saskia en Sara trokken de boot na 23 minuten en 17 seconden over de finish.

Kort daarna was het aan Petra en Lana om zichzelf te bewijzen in het DSB1x veld. Gezien hun minieme skiffervaring was het leuk om te horen dat ook de EJD van Euros van afgelopen jaar in skiffjes waren gezet, en er dus gelijkwaardige tegenstand zou zijn. Daarnaast startten er twee ervaren skiffeuses in dit veld. Beide dames lieten zien genoeg ervaring te hebben opgedaan in een paar weken om een nette race neer te zetten, waarbij twee van de drie onervaren Euros-skiffjes eraf werden gevaren. Ook hier werd het riet van dichtbij bekeken door Petra, die het echter snel weer oppakte en er nog een eindsprintje uit haalde. Lana behaalde een vierde plek in 25:08.8 en Petra een vijfde (van de zeven) met een tijd van 25:37.3

In blok twee startten Duarte en Alexander in het zware SA2- veld, aangezien hun eigen veld te weinig inschrijvingen had. Met het puntje ‘genieten’ en ‘eigen race varen’ in hun achterhoofd roeiden ze naar de start. Het sturen viel hen nog zwaar tijdens de race, waar de felle wind niet aan meehielp, maar desondanks waren de halen constant en liep de boot lekker door. Met een tijd van 21:06.3 kwamen ze als laatste van hun veld over de finish.

Al met al een al een mooie dag vol energie en enthousiasme van de roeiers, en waarin er werd laten zien dat er de afgelopen weken veel geleerd is. Dit beloofd veel moois voor de volgende wedstrijd, de Tromp Boat Race, waarin we met de ouderejaarssectie zullen afreizen naar Hilversum, en waar hopelijk net zulke lekkere appeltaart is als in in Almeloo[...]ooo!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden