SIR 2018

Op 2 juni 2018 organiseert Saurus de 5e editie van de Saurus International Regatta. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze wedstrijd een internationaal karakter. Er zullen niet alleen deelnemers uit roeiend Nederland aanwezig zijn, maar ook ploegen uit België (Luik en Hasselt) en Duitsland (Aachen)  naar onze vereniging komen.

Het water waarop de wedstrijd zal worden gehouden is de Zuid-Willemsvaart. Dit is een zijtak van de Maas. Er zal geroeid worden op het stuk tussen Maastricht en het Vlaamse Neerharen, hiermee zal de SIR(letterlijk) grensoverschrijdend zijn!

De wedstrijd is een tweekamp en er zal dus geroeid worden over twee afstanden, namelijk 1500 meter en 250 meter. De 1500m is een achtervolgingsrace door België, en de 250m zal een boord-aan-boord strijd zijn die zich voor de ogen van de toeschouwers afspeelt.

Daarnaast straalt de SIR klasse uit, geïnspireerd op de Engelse Henley Royal Regatta. Deze wedstrijd staat bekend om zijn stijlvolle karakter, en wij doen onze uiterste best om de Saurus International Regatta in eenzelfde sfeer te organiseren. Het karakter van de Henley past goed bij de ambiance en de Bourgondische cultuur van Maastricht. Deze  sfeer zal extra worden benadrukt door de diverse kantactiviteiten die wij voor jullie georganiseerd hebben.

SIR 2018

You can change the language! Click on the flags in the upper right corner.

 

Welkom!

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert M.S.R.V. Saurus voor de vijfde maal de Saurus International Regatta (SIR). Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden, omdat deze voor het eerst onderdeel is van de NOOC-bokaal voor eerstejaars- C4+’en. 

De wedstrijd is een tweekamp over 1500 en 250 meter en vindt plaats op de Zuid-Willemsvaart te Maastricht. De SIR is onder meer een bijzondere wedstrijd omdat het de eerste grensoverschrijdende wedstrijd is: de start in België, de finish in Nederland.

Op deze prachtige dag kunnen jullie allen genieten van de bourgondische charmes die Limburg te bieden heeft. Op het mooiste en rustigste roeiwater van Nederland belooft het een mooie wedstrijd te worden. Velden die gestart worden zijn onder andere c4+, 4+ en mix8+.

We hopen jullie allen in grote getalen te mogen ontvangen.

Met rood-witte groet,
SIRcie ’17-’18