Roeien

Roeien is de studentensport bij uitstek: in Nederland beginnen ieder jaar ruim 3000 studenten met roeien. Het is een makkelijk te leren sport, die kracht en techniek tot een uitdagende of ontspannende watersport combineert. Er zijn vele types roeiboten en Saurus heeft ze allemaal. Onze vloot bestaat uit ruim 50 boten waarin jij kunt roeien. Je kunt trainen met verschillende intensiteit, van competitieroeien tot wedstrijdroeien.

Wedstrijdroeien
Veel studenten raken verslaafd aan de roeisport en willen op topniveau presteren: wedstrijdroeien. Hiervoor worden in het najaar selecties gehouden. Als je door de selectie heen komt kun je roeien in onze wedstrijdboten. Dit zijn boten van topkwaliteit, gemaakt om zo hard mogelijk door het water te gaan. Wedstrijdroeien is racen tegen ploegen van andere verenigingen. Net als bij schaatsen of Formule 1 gaat het er om de snelste te zijn.

Om de concurrentie met andere verenigingen aan te kunnen bieden we je een zeer gebalanceerd trainingsschema aan, met professionele begeleiding om alles uit je lichaam te halen. Je roeit vier keer per week en doet daarnaast nog een kracht- en conditietraining. Wedstrijdroeien is de grootste sportieve uitdaging die je als eerstejaars student kunt krijgen.

Ieder jaar hebben wij ongeveer drie eerstejaars boten van acht wedstrijdroeiers. Wedstrijdroeien kan je snel ver brengen: in de roeisport kun je binnen een paar jaar stijgen van eerstejaars naar WK-niveau. In 2004 won een Sauriër zelfs Olympisch zilver! Daniël Mensch was toen voor het vijfde jaar wedstrijdroeier!