|

Nabeschouwing Heineken, voorbeschouwing Head

Waarde leden,

De wedstrijdsectie zal twee weekenden achter elkaar op de Amstel strijden. Afgelopen weekend vond de Heineken Roeivierkamp plaats, met een 2500m en 250m op de zaterdag en een 5000m en 750m op de zondag. Aankomend weekend zal de Head of the River geroeid worden op hetzelfde water, een 8 km lange tocht.

De EJLD hebben hele mooie resultaten laten zien op de Heineken. Op zowel de 2500m als de 750m wisten ze een derde plek te halen en op de 5000m zelfs een tweede plaats. De 250m ging door een kapotte manchet wat moeizamer en ze behaalden hier een elfde plek. Overall werden ze vierde, waarmee ze 6 punten binnen hebben weten te halen voor het klassement, een geweldig resultaat! De Triton/Saurus/Phocas/Orca combi met Julia van Koeveringe kwam steeds beter samen en begon op de 5000m met een 18e plek en eindigde met een 12e plaats op de 750m.

De EJD heeft gedurende het weekend veel progressie laten zien. Waar ze bij de 2500m  nog een 16e plek behaalden, sloten ze het weekend af met een elfde plaats op de 750m. Deze stijgende lijn hopen de dames door te trekken naar de Head.

EJL had veel pech met twee geblesseerde / zieke roeiers, waardoor ze met twee invallers en een andere slag hebben moeten roeien. De 5000m liep de boot goed en hier werd dan ook een negende plaats behaald. De kortere afstanden en een hoger tempo bleken nog wat lastig. Luuk Wilhelm zal met de Head weer mee roeien, waardoor ze weer in de normale opstelling kunnen roeien. Wel zal er nog een invaller in de plaats van Rik van Mierlo moeten starten in verband met een blessure.

EJZ roeide in een combi met Argo en Boreas. De mannen hebben het goed gedaan voor zo’n mooie regenboogcombi en behaalden een 12e plaats. Met de Head zullen zij weer de acht verlaten en starten in de vertrouwde vier met. Waarschijnlijk zal ook deze wedstrijd Luc Cornielje nog niet kunnen starten door een blessure, dus zullen ze met een invaller moeten starten.

De MGLD heeft het dit weekend op mogen nemen tegen de Phocas/Saurus combi met Dominque Vrouwenvelder in het LD2eDiv4* veld. Hierbij behaalde de Phocas Saurus combi een vijfde plaats en de MGLD een zesde plaats. Aankomend weekend zal de MGLD de Head aan zich voorbij laten gaan om een trainingsweekend in de 2x te draaien. De Phocas/Saurus combi zal wel aan de start van de Head verschijnen.

De weersverwachting voor komend weekend ziet er koud uit. Toch hoop ik veel van jullie langs de Amstel te zien om onze roeiers door de 8km lange wedstrijd heen te schreeuwen!

Met rood-witte groet,

Saskia Verhoef
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Overzicht resultaten
EJLD: 4/18
Triton/Saurus/Phocas/Orca combi: 12/18
EJD: 14/17
EJL: 13/16
EJZ: 12/16
MGLD: 6/6
Phocas/Saurus (Dominique): 5/6

Blokschema Head
Zaterdag blok 1, 13:15: Phocas/Saurus combi, EJLD
Zaterdag blok 2, 16:00: EJD
Zondag blok 1, 10:45: EJL
Zondag blok 2, 14:00: EJZ

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden