BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Orca Slot

Waarde leden,

Afgelopen weekend werd het competitieseizoen van 2017 afgesloten op de Bosbaan bij de Orca Slotwedstrijden. Nog één weekendje mochten we genieten, roeien, aanmoedigen en samen biertjes drinken. En zoals het al het hele seizoen genieten is, was ook dit weer een prachtig weekend.

Het merendeel van de eerstejaars ploegen roeide op zaterdag hun laatste wedstrijd in de C4+. De Heren 1, de dames van Saurus 5, Saurus 3 en Saurus 1 gingen op zaterdagochtend van start. Ook de Heren Top C4+ lagen op deze ochtend op het water, waar zij niet alleen voor het klassement, maar ook voor het NSK streden voor een plekje in de finales. Zij werden 3e in de voorwedstrijd, en eindigden hun Top C4+ jaar in de halve finale. In het D4+ veld werden in de voorwedstrijd de eerste en derde plek op naam van Saurus gezet door de EJD, die eindelijk weer in vertrouwde opstelling konden starten, en de Clubdames. Ook in het D4* veld kwamen de Sauriërs, in combinatie met Agon, als eerste over de finish. In de middag werden er een aantal spannende finales gevaren, en werd de EJD op het nippertje 2e in de A-finale. De Clubdames sloot hun seizoen als 3e van de bokaal af in de B-finale. De D4* wisten de eerste plek wel te behouden, en na 07:33,40 mochten Gitte Hanegraaf, Dominique Vrouwenvelder en Roos Rooijakkers hun biertje op het erevlot in ontvangst nemen. Proficiat!

Terwijl de laatste races nog bezig waren verzamelden de roeiers zich na hun laatste wedstrijden rondom de treetjes Klok bij de bowa-borrel, en werden de eerste halve liters onder het genot van de ietwat krakende hitjes van Dors (Ketch 2.0)(Bram en Ruben helden) soepel naar binnen gegoten. Van bowa-borrel gingen we naar bbq-borrel en vervolgens naar camping-borrel, waar we ons klaar maakten voor het allerlaatste compo-feestje van het seizoen. De verzamelde flesjes sterk werden ingeleverd en met een algemeen doel vertrok de Saurus delegatie naar het Amstel Boat House: nog één keer rellen (de buschauffeur dacht daar anders over). Barovernames waren helaas ‘niet de sfeer’, maar er werd hard gedanst, ge-air guitard, gezongen en vooral genoten. Het was mooi.

En dan is het na een paar korte uurtjes weer zondagochtend. Zoals er op zaterdag een ‘wat fijn dat we nog één zo’n weekendje met z’n allen hebben’ sfeer hangt, is op zondag de ‘hoezo vond ik compo-weekendjes überhaubt leuk’ sfeer onmisbaar op de Bosbaan. Brakke bestuursleden, verslapen roeiers en nog-niet-helemaal-nuchtere doorhalers maken het ochtendbeeld compleet. We hadden het zwaar. De dames van Saurus 2 mochten hun kater er meteen uitroeien, gevolgd door de dames Top C4+. Met een 3e plaats in de voorwedstrijd wisten ook zij de halve finale van het NSK te behalen. Ook de lenteroeiers kregen op deze ochtend het echte compo-leven mee. Nog een beetje brak van het feest en de camping roeiden zij, onder aanmoediging van hun familie, hun eerste wedstrijd.

De clubheren kwamen als 4e over de finish, waarmee hun seizoen op zondagochtend ten einde kwam. Zij eindigden als 9e in de bokaal. De Clubdames hadden nog niet genoeg van hun wedstrijden op zaterdag, en stapten gezamenlijk in de Troodon om mee te starten in het DCl8+ veld. Ze werden 4e in de voorwedstrijd. Dit weekend startten naast Dominique en Roos ook de talentendames in het D2x veld. Saurus werd respectievelijk 1e en 5e in de voorwedstrijd.

Het mooiste nummer van de Orca Slot is natuurlijk de Functie8+. Een pauzenummertje voor de ongetrainde, inmiddels niet meer fitte bestuursleden die zich al de hele week klaar maakten voor de concurrentie in het veld (we gaan die voorzitters toch niet laten winnen). Onze one and only Lotte Hoogkamer stapte in de ‘Voorzitters, waarvoor hulde en bravo!’ boot, terwijl de competitiecommissarissen, waaronder ikzelf, nog in dubio waren of we nog wel twee boten vol konden krijgen (‘Sorry maar ik kan nu écht niet roeien, ik blijf hier liggen’- Vidar). Met de nodige invallers werden alle boten dan toch het water op gelegd, en roeiden de Diva Deluxe boot onder de inspirerende woorden van Daan – hoezo hebben we een zware bal als stuur – Ekkelkamp (‘zitten als diva’s!’) naar de start. Net toen het strijdplan doorgenomen werd kwam de rest van het veld al voorbij geraced. ‘Het was toch een 500m?’ ‘RONDMAKEN’. Daarmee kwamen de competitiecommissarissen als eerste aan op het erevlot. De echte taarten waren helaas voor de voorzitters, want ‘die hadden de finish wel gehaald…’. In ieder geval wel een taart voor Saurus! (Zie de video hieronder voor het tafereel op het erevlot)

Na deze onderbreking werden de laatste finales van het seizoen gevaren, en wisten met name Dominique en Roos in de 2x, en de Dames Top C4+, het seizoen mooi af te sluiten voor Saurus. De Dames Top C4+ behaalden helaas net niet de A-finale, maar roeiden een prachtige race in de B-finale die zij in 09:06,32 als winnaars afsloten. Ook Dominique en Roos gingen als winnaars naar huis: zij wonnen hun laatste taart van het seizoen met een tijd van 08:27,03, en werden dan ook de prijs van de gehele Ask&Embla bokaal uitgereikt. Een ongelofelijk knappe prestatie, die we tijdens de slotweek nog eens samen zullen vieren!

Lieve roeiers, stuurtjes, coaches, toeschouwers, integracie en andere aanwezigen: bedankt voor een fantastisch competitieseizoen. Er is ontzettend hard gevaren, lekker veel taart gegeten, veel gezond (en verbrand), hard gefeest, hard gebrast, maar vooral ontzettend veel genoten. Hopelijk zullen velen van jullie de komende jaren doorgaan met genieten, in de Najaarsbokaal, als coach, stuur of gewoon als toeschouwer. Want hoe zwaar die zondagochtenden ook altijd zijn, op zondagavond lig je altijd met een glimlach in je bed en denk je: ‘Het was weer mooi’. Bedankt voor een prachtig seizoen!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

vid-20170619-wa0004

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden