BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Voorbeschouwing Westelijke Regatta

Waarde leden,

Ondanks het feit dat het seizoen inmiddels al letterlijk en figuurlijk doormidden gezaagd is, ligt er ongetwijfeld nog veel moois in het verschiet. Aankomend weekend wordt alweer de vierde Nationale 2K wedstrijd gevaren, en ook daar liggen er zeke kansen voor de boten in het Saurus-rood. Exact twee weken geleden lagen onze ploegen ook al aan de startvlotten van de Willem-Alexander baan, oftewel de WAB. En ook aankomend weekend zal de verre reis naar Zevenhuizen wederom worden afgelegd. Inmiddels bekend met het fenomeen ‘golfjes’, nóg twee weken keiharde training in de benen, en alweer 3 nationale 2K wedstrijden als mentale bagage zal wedstrijdsectie 2017 weer het maximale uit het weekend proberen te halen.

Op zaterdag zullen de mannen van Eerstejaars Zwaar zich wederom melden in de strijd om dat zo felbegeerde klassementsblik, op zondag binden ze de strijd aan met de mannen in het Gevorderde 4+ veld. Ook de heren van Eerstejaars Licht starten op zaterdag hun klassementsveld op jacht naar de 10 punten, op zondag strijden zij uiteraard om de winst in het LB8+ veld. Voor de Eerstejaars Lichte dames zal het weekend er anders uitzien dan voorheen. Wegens het herstel van Anne-Aimee Dabekaussen zullen de overige drie dames in een andere samenstelling starten. Evy Paulussen en Sarah Mans stappen dit weekend samen in de dubbeltwee, Keet van den Heuvel zal haar eerste 2K’s varen in de skiff.

Wegens een diploma uitreiking zullen de mannen van Tweedejaars Zwaar hun ‘bojo’ helaas moeten missen dit weekend, zij zullen op beide dagen met een invaller aan de start verschijnen van de inmiddels vertrouwde Dev4- en G4- velden. Dit zullen zeker niet de enige Saurus-combi’s zijn die starten op de Westelijke. Gerard van der Velden stapt, na een weekendje trainen in Delft, wederom in de boot met Vincent Klaassens (Proteus-Eretes). De combi die zo succesvol was op de Damen, zal dit weekend op beide dagen starten en proberen om dat succesverhaal een passend vervolg te geven. Ook Saskia Verhoef stapt op zondag wederom in de dubbeltwee met Sanne van den Tol (Skadi). Op zaterdag zal zij echter wel in haar skiff starten bij de Gevorderde lichte dames. Ook Tom van Kraaij zal dit weekend wederom zijn skiff op het water leggen. Hij start als lichte skiffeur op zaterdag het Gevorderde veld, op zondag volgt de race in het Beginners veld.

Voor eenieder die de races graag op de fiets langs de waterkant, of in het comfort van het eigen huis online zou willen volgen, staat hier beneden een overzicht van het tijdschema.

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t.

Voorwedstrijden zaterdag 20-05

08.30 Ej4+, baan 6, EJZ

09.00 LDG1x, baan 4, Saskia Verhoef

09.05 LDG1x, baan 3, EJLD: Keet van den Heuvel

11.50 Dev4-, baan 4, TJZ

12.05 LG1x, baan 4, Tom van Kraaij

12.15 LDB2x, baan 3 EJLD

14.00 LEj8+, baan 3, EJL

Finales zaterdag 20-05

14.35 Ej4+, EJZ

15.00 LDG1x Saskia Verhoef, Keet van den Heuvel

16.40 Dev4-, TJZ

16.50 LG1x, Tom van Kraaij

17.05 LDB2x EJLD

17.40 E2x, baan 3, Gerard van der Velden i.c.m. Proteus-Eretes

18.05 LEj8+, EJL

Voorwedstrijden zondag 21-05

08.20 G4-, baan 5, TJZ

09.05 LDB1x, baan 5, Keet van den Heuvel

09.40 G4+, baan 7, EJZ

10.20 LB8+, baan 2, EJL

12.30 LB1x, baan 7, Tom van Kraaij

13.55 G2x, baan 7, Gerard van der Velden i.c.m. Proteus Eretes

Finales zondag 21-05

14.15 G4-, TJZ

14.50 LDB1x, Keet van den Heuvel

15.10 G4+, EJZ

15.45, LB8+, EJL

17.30 LB1x, Tom van Kraaij

17.45 LDE2x EJLD & Saskia Verhoef i.c.m. Skadi

17.55 G2x, Gerard van der Velden i.c.m. Proteus-Eretes

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden