BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Voorbeschouwing PEiL

Waarde leden,

Na 500m, 1000m, en voor enkele teams 2000m zullen de competitieroeiers komend weekend een nieuwe uitdaging aangaan: op het Delftse water zullen zij de 4,5 km gaan trotseren op de PEiL. Om een schappelijke eerste starttijd van 10:30 zullen de dames van Saurus 3 en de Club 2x het spits afbijten. Na het behalen van de A-finale op de Rottebokaal heeft Saurus 3 een mooie indruk achtergelaten op hun veld, laten we hopen dat ze deze verwachtingen ook dit weekend waar kunnen maken. De Club 2x zal wederom hun best gaan doen om de rest van het veld achter zich te laten en er voor het derde weekend op rij met de winst vandoor te gaan.

In het D4+ veld zal er naast het clubviertje een nieuwe combinatie starten: Kirsten Reijbroek, Ida Dommerholt en Juliette van de Boel bundelen hun krachten met clubdame Merel van Hees en zullen in hetzelfde veld als de reguliere clubdames de eer van Saurus hoog houden. Met name de voorwedstrijd van de SkollCup smaakte voor het clubviertje naar meer, en ook zij hebben hun ogen op winst gericht. In hetzelfde blok zullen ook de Heren Top C4+ starten.

In de middag zullen Saurus 4 en Saurus 5 wederom de strijd met elkaar, en de rest van de D5 poule, aangaan. Ook zal Gunhild Otto weer in de skiff stappen, om geen 4500m maar 450m te sprinten.

Wegens het lustrum van Proteus zal de dag naast roeien gevuld zijn met een ware festivalsfeer. Het roeiersterrein wordt gecombineerd met het festival, waardoor het een sfeervolle dag belooft te worden. Dit festival zal tot in de late uurtjes doorgaan voor degenen die er vroeg genoeg bij waren om een ticket te bemachtigen. Om het festivalgevoel compleet te maken zullen we daarna als ware festivalgangers de nacht in campingtentjes doorbrengen.

Op zondag gaan de eerste ploegen om 11:15 (het wordt steeds luxer!) van start. Zowel de Dames Top C4+ als de Heren 1 starten in dit eerste blok. Op de Rottebokaal liet de Top C4+ zien dat ze de c-finale makkelijk aan konden. Gaat het ze dit weekend lukken om zich terug te vechten in de top 10 van het klassement? Ook de clubheren zullen dit weekend weer van start gaan, dit keer onder het oude vertrouwde geschreeuw van Nitzan Ulmer. De dag wordt afgesloten door Saurus 1. Op de SkollCup wisten zij op de 3e plek van poule 1 te eindigen. Weten ze deze plek op de 4,5km vast te houden?

Het wordt 18 graden, er is een festival, er zijn mooie wedstrijden: het wordt wederom een weekend genieten. Tot in Delft!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden