|

Nabeschouwing Batavierenrace

Waarde leden,

Terwijl in het westen van Nederland de composectie Saurus op het water vertegenwoordigde, was er ook een groep sportievelingen die op het land in Saurusrood een prestatie neerzette. En wat voor één. Getraind, ongetraind, beetje brak, uitgeslapen, drie uur geslapen, genootschap, bestuur, oud-wedstrijdroeier, ervaren Batavierenloper of eerste afstand boven de drie kilometer in jaren: een divers gezelschap trok vrijdag naar Nijmegen om 175 kilometer richting Enschede af te leggen.
Na wat last-minute wissels van afstanden en fanatiekelingen die dubbele etappes geen probleem vonden, ging Emma vanuit het centrum van start met de eerste kilometers. Om klokslag 00:00 was de nachtploeg compleet en was het wachten op het eerste blok dat om 1:30 van start ging. Evelien is enthousiast aan dit blok begonnen, door wat extra meters te maken met het blok ervoor. Goed warmlopen is alles. Met de selfmade boxen van Mark en de hardcore top 100 was het in het busje onmogelijk ’s nachts niet wakker te blijven voor de nachtetappes. De kilometers vlogen voorbij en het was al licht toen Anouk aan de laatste afstand van de nacht begon.

Na het samenkomen met de ochtendploeg die zich dankzij een enthousiaste wekster op de camping al vanaf half drie mentaal kon voorbereiden, startte Lieke met Wopke aan haar zijde in de kou tussen een groep mannen en een enkele vrouw de eerste ochtendetappe. Na een soepele wissel tussen hun twee ging alles zo snel bij de dames dat de wissel met het volgende duo helaas wat minder goed is verlopen. Na deze kleine hobbel is de rest van de ochtend goed verlopen, voor de één wat beter dan de ander.

Terwijl de nachtploeg wat uurtjes slaap inhaalde op de camping en de eerste biertjes al hadden geopend, zat de middagploeg fris en fruitig klaar in een authentiek café bij de start van de eerste middagetappe. Hier ging Rik tussen een massa andere lopers enthousiast van start. Na nog een kleine tegenvaller vlakbij zijn finish was het de beurt aan Roy. De rest van de middag verliep voorspoedig en op de atletiekbaan in Enschede werden Lottie en Fleur door honderden mensen tijdens de laatste meters toegejuicht.

Compleet en voldaan werden in het zonnetje nieuwe eerste biertjes geopend, tenten opgezet en nog wat slaap meegepakt. Na een heerlijk maal bij een snackbar die zorgde dat iedereen nog even de spierpijn uit zijn of haar benen kon lopen was het tijd voor het feest.

Het was al met al een fantastisch weekend, met dank aan Emma de Groot, Vera Kleinveld en Lisa van der Zee voor het organiseren, en natuurlijk alle renners die Saurus hebben vertegenwoordigd op dit evenement!

Met rood-witte groet,

Kim Verschuuren
Botenhuiscommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

PS: wegens alle wissels kloppen de tijden niet met de namen bij de uitslagen van de Batavierenrace, https://www.batavierenrace.nl/uitslagen/2017/ploeg/259.html

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden