BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Voorbeschouwing Rottebokaal

Waarde leden,

Komend weekend zal er op de Willem-Alexanderbaan te Zevenhuizen gestreden worden voor de winst van de Rottebokaal.  De eerstejaars ploegen zullen een afstand van 1000m in de voorwedstrijd, en 2000m in de finale afleggen. Voor het eerst zullen zij in hun poule indeling starten, dus het beloven spannende races te worden! De overige boten roeien beide wedstrijden over 2000m.

Op zaterdagochtend gaan Saurus 3 en Saurus 4 de strijd met elkaar aan: na de HNOT en SkollCup zullen beide teams in poule 5 van start gaan. Daarnaast zal er nog een interessante combinatie van start gaan in het D Cl8+ veld: een samenstelling van clubdames ’15-’16, clubdames ’16-’17 en de voormalige EJD zullen hun krachten bundelen en samen in de acht stappen.

Ook de Dames Top C4+ zal op zaterdag weer starten. Na wat teleurstelling op de SkollCup hebben zij weer hard getraind en is die taart nog altijd in het vizier. Gaat het ze dit weekend lukken? Op zaterdagmiddag zullen ook Dominique Vrouwenvelder en Roos Rooijakkers alvast een warm-up voor hun wedstrijd van zondag varen in de D2x Sprint. De ogen zijn zaterdag natuurlijk gericht op de Mix C4+, waarin na dagen van hard trainen de compo-talenten van de vereniging de naam van Saurus hoog zullen houden in het CompetitieCommissie sprint veld. Laat die Boumans maar eens zien wat bouwen is!

Na de laatste finales zullen we ons terugtrekken naar camping De Koornmolen, waar er samen met Vidar genoten wordt van een culinair hoogstandje a.k.a. barbecue en bier, en we na het nodige geborrel naar het Rottebokaal feest zullen vertrekken.

Ook op zondag staan er mooie races in het vooruitzicht. Saurus 1 mag het spits afbijten in een welverdiende poule 1. Na het succes van de SkollCup gaan Dominique en Roos ook deze zondag voor de winst en de taart. De Heren 1 hadden tijdens de vorige wedstrijd een weekendje rust, en hebben hun krachten dus kunnen sparen voor de Rottebokaal. Vlak na deze mannen zal ook Saurus 2 te water gaan. Zij hebben zichzelf in poule 2 weten te plaatsen, en hebben met meer gelijkwaardige tegenstanders dus een spannende race voor de boeg. De dag wordt afgesloten met de Heren Top C4+. Zij staan momenteel op de 7e plek in het klassement. Weten zij de heren van Laga te verslaan en een plekje te stijgen?

Het belooft weer een prachtig weekend te worden: spannende wedstrijden, campingborrels en een zonnetje van wel 18 graden op de zondagmiddag. Ik heb er zin in!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden