BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Varsity 134

Waarde leden,

Wat een weekend. Op zaterdag beet TJZ het spits af in Gent in de strijd om het Vlaamse Kampioenschap. Een strijd die uitgevochten werd door vrijwel louter en alleen Nederlandse ploegen, en vandaar dus ook een mooie krachtmeting in aanloop naar de rest van het seizoen. De eerste 2K wedstrijd in een ongestuurd nummer tussen de ballenlijnen resulteerde in een derde plaats, wat bij onze zuiderburen dan ook beloond wordt met een medaille. Voor de zondag waren de ambities nog hoger, ware het niet dat een enkele letter roet in het eten gooide; met de trein naar Genk wordt de wedstrijd in Gent helaas niet op tijd bereikt.

De rest van de wedstrijdsectie bracht palmzondag door in Houten. Luidkeels aangemoedigd door tientallen Sauriërs langs de kant werd er keihard gestreden op dat verdomd lastige deinende water van het Amsterdam-Rijnkanaal. Voor de LEJD mocht die strijd helaas niet het gewenste resultaat opleveren, de voorwedstrijd was voor hen het eindstation. De EJD verscheen jammer genoeg niet meer aan de start in Houten, en zal ook de rest van het seizoen niet meer als wedstrijdploeg op de baan verschijnen, wel zullen we deze dames ongetwijfeld nog op andere manieren in de boot zien stappen.

Voor Eerstejaars Licht was het doel eigenlijk wederom een plekje winst pakken ten opzichte van de Head. De mannen hebben echter laten zien dat ze de omschakeling naar het kortebaan seizoen zeer degelijk gemaakt hebben. Ze noteerden een derde plek in de voorwedstrijd, en zesde tijd in totaal, wat het eerste klassementspunt naar Maastricht bracht! De mannen van Eerstejaars Zwaar wisten wederom 8 klassementspunten veilig te stellen, wat hen momenteel op een tweede plek in de tussenstand brengt. Saskia Verhoef kende dit weekend de luxe van het ‘niet hoeven inwegen’, wegens deelname in het dames gevorderde skiff-veld. Op haar eerste 2K wedstrijd in de skiff maakte ze het de ervaren dame van Orca nog lang lastig, maar moest ze uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Ook Tom van Kraaij stapte afgelopen zondag, wegens blessure van zijn tweezonder maatje, in de skiff en noteerde een mooie tijd in het LG1x veld.

En dan is er natuurlijk Gerard nog, die een prachtig mooi blik trok daar in Houten. Een mooie strijd was er met de skiffeur van Aegir, maar na het verlossende kanonschot kon de vuist van de man in het rood met de witte ster de lucht in, en werd het zilveren blik in ontvangst genomen.

Na een lange winter is het seizoen dan eindelijk van start, de eerstejaars hebben hun strepen verloren, en de Bosbaan komt in zicht. Op naar de Hollandia!

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden