BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Voorbeschouwing Varsity 134

Waarde leden,

De Varsity. Een wedstrijd die zijn gelijke niet kent. Een ongeëvenaard stukje cultureel erfgoed, de enige wedstrijd met massief gouden blikken voor de winnaars van het koningsnummer aan de eindstreep, de wedstrijd waar nog bloot te water wordt gegaan, en waar winnaars worden gehuldigd als Grieken in de Romeinse tijd.

Overigens ook de enige wedstrijd zonder stromend water, al stroomt het water van het Amsterdam Rijnkanaal doorgaans hard genoeg. Een wedstrijd die al voor de 134e maal wordt georganiseerd, brengt enige zekerheden met zich mee. Diezelfde wedstrijd als eerste kwalificerende 2K wedstrijd van het seizoen roept dan weer een hoop vragen, spanningen en verwachtingen op. Zal Eerstejaars Zwaar hun voorsprong in het klassement kunnen vergroten? Zullen de Eerstejaars Lichte Dames wederom hun plekje bij de top 8 opeisen en wederom punten mee naar Maastricht nemen? Hoe zal Eerstejaars Licht de klotsbak weten te trotseren, een nieuwe man op slag, wat zal het hen brengen?

Ook een voor Saurus ongewoon grote delegatie ouderejaars roeiers zal aanstaande zondag aan de start verschijnen. Maar liefst drie skiffeurs zullen met alle krachten gaan smijten die ze de afgelopen maanden zo zorgvuldig hebben opgebouwd in de hoop de eindstreep als eerste te bereiken.

Gedurende die hele lange, koude, donkere winter is er keihard getraind, in Keulen werd de laatste umlaut op de ‘i’ gezet, en nu zijn ze er klaar voor. De honger is groot, laat die Varsity maar komen. Natuurlijk hoop ik dat u er aanstaande zondag, 9 april, allen bent om deze mannen en vrouwen van staal vooruit te schreeuwen, en misschien kan er dan wel iets heel moois gebeuren daar in dat weiland in Houten.

Saurus wint de Varsity! Ooit.

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden