BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing HNOT

Waarde leden,

Afgelopen weekend is er op het HNOT in Tilburg gestreden door de eerstejaars, zowel op het water als op de kant. Het eerste competitieweekend van 2017 was weer zoals het hoort: met zon, weinig slaap, veel gebras, gezonde spanning en prachtige wedstrijden was het een goed begin van wat er dit seizoen komen gaat. Niet alleen de eerstejaars, maar ook veel ouderejaars Sauriërs reisden dit weekend af naar T.S.R. Vidar om de eer van Saurus in de boot en in de paal hoog te houden.

De eerste ploeg van het seizoen, Doornrowsje, behaalde meteen de a-finale waarin zij op de 3e plek eindigden. Een goede voorbode voor de komende wedstrijden dus! De Top C4+ Heren werden 2e in de b-finale, wat hen op de 6e plaats van het klassementsveld plaatst. Onder het genot van de eerste biertjes in een warm lentezonnetje werden in de middag de laatste twee d-finales bekeken. Saurus 2 werd hierin 2e, en de Heren 1 eindigden op de 3e plek.

Na een klein dutje en een goed bord eten was het tijd om de eer van Saurus op een heel andere manier te verdedigen. De eerstejaars hebben inmiddels bewezen de bras- en streepkunsten goed onder de knie te hebben, en na menig aanval op de paal (‘We gaan met z’n allen, 3, 2, 1..’) wist ook de SocCom er niet zonder kledingscheuren vanaf te komen. Pantalons zijn toch maar overrated, en sluitspelden maken heel wat goed. Het was een mooie avond.

Op zondag was het, na een uitgeruste nacht van een uur of anderhalf, weer tijd voor de eerste races. De dames van Prowst en Nemeaux wisten per wedstrijd ongeveer zes seconden van hun vorige tijd af te halen: laten we het een kwestie van opwarmen (of wakker worden?) noemen. Uitendelijk werden ze met 2:19,9 2e in de e-finale. De Top C4+ dames vielen helaas net buiten de a-finale, en behaalden in de b-finale de 3e plaats. De dag werd afgesloten met winst: de dames van Saurus 5 lieten hun tegenstanders achter zich en werden 1e in de g-finale!

Het was weer een weekendje genieten, met resultaten die mooie verwachtingen voor de komende weken scheppen. Ten slotte een paar levenslessen na het HNOT:

-        Sluitspelden doen wonderen

-        Als je denkt dat je gaat powernappen in plaats van slapen is 2 uur eigenlijk best lang

-        Ook boten kunnen een spannende nacht beleven

-        Het gaat fout als de SocCom in de paal gaat

-        In Tilburg hebben ze goede pizza

-        Spiegelzonnebrillen zijn handig als je brak bent

Hopelijk reist er weer zo’n grote delegatie aan Sauriërs af naar het weekend van de Skøll Cup op 15 en 16 april!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden