BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Hel van het Noorden

Waarde leden,

Waar een voorbeschouwing is, hoort natuurlijk ook een nabeschouwing te zijn. Zo ook bij de Hel van het Noorden. In het Noorden was het zeker; over de afsluitdijk en via prachtige plaatsen als het Friese ‘Grootegast’, bereikten we uiteindelijk het terrein van Aegir. De Helse omstandigheden bleven echter, gelukkig, enigszins achterwege; het was een zonnige dag in Groningen, de wind hield zich redelijk rustig, en golven waren er nauwelijks op het Eemskanaal. Slechts de helse afstand van 6 km diende, in skiff of tweezonder, getrotseerd te worden.

Als eerste mocht onze lichte tweezonder met daarin Ino van der Heijden en Tom van Kraaij de startlijn passeren. In een veld gedomineerd door de ploegen in het thuisvoordeel, werden onze mannen 10e van de 13.

Vervolgens was het tijd voor onze kersverse lichte dame; Saskia Verhoef. In een veld dat bij voorbaat al aangeveegd zou gaan worden door Marieke Keijser, wist Saskia zich echter fantastisch op de kaart te zetten; een 15e plek in een veld met 38 lichte dames. Slechts één andere skiffeuse met de ‘beginneling’ status wist haar voor te blijven. Een prachtig resultaat om die lange indoor-winter mee in te gaan!

In de tweede akte kwam Gerard van der Velden in aktie, daarmee sloot hij ook meteen het Saurus-programma af. Dit deed hij met een mooie 11e plek in het heren skiff-veld met maarliefst 48 deelnemers, dit stond gelijk aan een 8e plaats in het SB1x veld.

Al met al was het een mooie dag op het Eemskanaal. De roeiers hebben inmiddels de focus alweer verlegd naar het ergometer-geweld; nog slechts 8 nachtjes slapen tot de NKIR!

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden