BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Argo Najaars

Waarde leden,

Afgelopen weekend heeft alweer de laatste wedstrijd van de najaarsbokaal plaatsgevonden. Op de Argo Najaars Slotwedstrijden hebben de vier clubboten voor de laatste keer dit seizoen gestreden in het D4+, D2x en H4+ veld. Met name aan de winterse temperaturen was te merken dat dit roeiseizoen op zijn einde loopt. Gehuld in thermo’s, mutsen en sjaals begonnen de roeiers op zaterdagochtend dan ook met het wegkrabben van de ijslaag op de boten.  Dit weerhield hen er echter niet van om met gezonde spanning en vol goede moed de boot in te stappen. Iedere ploeg zou nog twee kansen van 1000m, inclusief een keerboei, hebben om hun plek in de bokaal te beslissen.

Met een gedeelde eerste plaats in de tussenstand begonnen de Saurus 1 D4+ dames de dag meteen met een spannende wedstrijd. Vastberaden om te winnen lagen zij al om 8.45 aan de start, waarna zij 4.44 minuten later als derde over de finish kwamen. ‘Het ging niet slecht, maar dit kunnen we beter’, waren vrijwel de eerste woorden toen zij weer op de kant stonden. Inmiddels was ook de D2x boot gestart. Zij kwamen als vertrouwd als tweede over de finish, met een tijd van 4.58 minuten.  De Saurus 2 D4+ dames voeren een goede race in het derde blok, al bleek het einde toch iets verder weg te zijn dan in eerste instantie ingeschat. Met een tijd van 5.12min kwamen zij voor de een na laatste keer dit seizoen over de finish. De H4+ boot wist tijdens hun race de 10e snelste tijd van de dag in hun veld te varen met een race van 4.17 minuten.

Na een paar kopjes soep tegen de kou en wat motiverende woorden van coach Richard was daarna de laatste en beslissende wedstrijd voor de Saurus 1 D4+ boot aangebroken. Een ding was zeker: dit was het moment waarop het moest gebeuren. De definitieve winnaar van de bokaal zou na deze wedstrijd bekend zijn. De dames gingen hard, werden strak langs de keerboei gestuurd, en pakten hun race daarna weer soepel op. Het ging lekker. Totdat wederom de gevreesde woorden, helaas niet voor de eerste keer dit seizoen, van stuurtje Rianne klonken: ‘Argo, wijken!’, ‘Argo, wijken!’, ‘VERDOMME’. Wegens een opstopping op het kanaal, waarbij meerdere boten zowel horizontaal als verticaal tot stilstand kwamen, ontstond er een obstakel waar in eerste instantie nog geprobeerd werd omheen te sturen. Echter kwam daar ook een Phocas boot tot stilstand, waardoor de vaart van een paar seconden geleden verdween en de dames tot stilstand kwamen. De woede werd alweer snel omgezet in kracht, maar helaas tevergeefs. Ongeveer 20 seconden langzamer dan hun eerste wedstrijd kwam de D4+ ploeg vol frustratie over de finish.

Gelukkig was er daarna een pauze van maar liefst drie uur om tot rust te komen. De pakjesboot van sinterklaas stond namelijk in de wedstrijdhaven gestald, en moest door een groep zwarte pieten opgehaald worden voor de intocht van sinterklaas in Wageningen. Onder het genot van erwtensoep, een klein pepernotengevecht, en iets te veel roeiers in een iets te kleine ruimte, maakten we ons op voor de laatste wedstrijden van de dag. Gelukkig was de wedstrijdleiding schappelijk genoeg om de D4+ dames een extra kans te geven en hen in het 5e blok, samen met Saurus 2, opnieuw te laten starten. Bij beide ploegen was te merken dat de wind gedraaid was en dat het een lange en koude dag was geweest. De Saurus 2 D4+ dames kwamen hard de finish over en voeren naar gevoel een mooie race, echter was hun tijd met 5.13min weinig veranderd van de eerste wedstrijd. Deze dames zijn in de loop van de bokaal een aantal plekken in de tussenstand gestegen en hebben hun doel om in de top 10 te varen bereikt. Na afgelopen zaterdag zijn ze op de 9e plaats geëindigd. Tijdens hun derde wedstrijd van de dag gingen de kou en moeheid bij de Saurus 1 dames helaas niet ongemerkt voorbij, en behaalden ook zij vrijwel dezelfde tijd als hun eerste wedstrijd van 4.44 minuten. Daarmee zijn ze als derde van de najaarsbokaal geëindigd.

De D2x dames wisten hun tijd wel te verbeteren, en hebben in de tweede race zelfs hun tegenstanders van Proteus-Eretes weten te verslaan met een tijd van 4.53 minuten. Zij hebben de tweede plek van de najaarsbokaal, die ze al het hele seizoen bezetten, vast weten te houden.

Aan het einde van de dag kwam ook voor de H4+ boot het moment van de laatste wedstrijd. Na meerdere mooie seizoenen met elkaar doorgebracht te hebben stapten zij om 16.30 voor de laatste keer samen de boot in. Met een race die niet geheel opwoog tegen de kracht en snelheid die deze mannen dit seizoen hebben laten zien sloten zij de najaarsbokaal af met een tijd van 4.36min, en eindigden zij op de 8e plaats. Al snel werd hun seizoen afgesloten met een traditioneel en ijskoud biertje bij de bowa.

Ik wil alle roeiers, coaches en stuurtjes van harte bedanken voor hun inzet van de afgelopen maanden. Er is tijdens deze bokaal uiterst fanatiek geroeid, genoten van de competitiefeestjes, en geënthousiasmeerd voor het komende seizoen. Ik heb ontzettend veel zin om deze trend in het voorjaar met jullie door te zetten!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden