BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Waarde leden,

Afgelopen weekend hebben de Asopos Najaarswedstrijden plaatsgevonden. Ondanks de winterse temperaturen was het een erg geslaagd weekend en een mooi voorproefje van wat ons het komende seizoen te wachten staat.

Op zaterdagochtend werd het spits afgebeten in het Onervaren C4+ veld, waar Saurus met maar liefst acht eerstejaars dames teams aan deelnam. In dit veld bereikten alle vier de ARP teams de kwartfinales. Ook de twee Onervaren C4* ARP boten mochten deze zaterdag hun eerste wedstrijd varen, en eindigden als 2e en 4e in de A-finale. De ervaren dames uit de ARP verwisselden het scullen voor het boordroeien dit weekend en werden 5e in de voorwedstrijd. De dames werden aangemoedigd door onze special guest ‘Dino’, die de aandacht van vele aanwezigen op Saurus wist te vestigen dit weekend.

Met name door de clubdames werd er dit weekend goed gepresteerd. Saurus 2 voer een spannende race in de voorwedstrijd en greep met de 4e plek helaas net naast een plaats in de kwartfinales. Dominique Vrouwenvelder en Renee Toebes wisten wel de A-finale te bereiken, waar zij eindigden op de 3e plek van het DErv2x veld. Zij staan nu op de tweede plaats in de Najaarsbokaal tussenstand. Saurus 1 plaatste zich in de A-finale van het Erv 4+ veld, waar zij op de 2e plek finishten. Daarmee staan zij momenteel op de eerste plaats in de Najaarsbokaal. Op de Argo Najaarswedstrijden zal er dus bij beide ploegen gestreden worden om de bokaalwinst!

Na een traditionele borrel in de Anno 1890 en een pizzaontbijt onder het muzikale genot van de IntegraCie afspeellijst was het op zondag de beurt aan de mannen.  Van de drie eerstejaars herenteams wist Saurus 2 de kwartfinales te bereiken, waarin zij op de 5e plek eindigden. Wederom werd er door de clubheren een indrukwekkende race gevaren. Waar de winst in de eerste voorwedstrijd met een voorsprong van meer dan 30 seconden op de nummer twee overduidelijk was, hielden zij de spanning er tijdens het oproeien voor de halve finale goed in. Wegens materiaalpech waren zij op het nippertje op tijd voor het startsignaal. Deze kleine tegenslag weerhield hen er echter niet van ook in de halve finale als eerste over de finish te komen en zich te plaatsen voor de A-finale, waarin zij op de 5e plek eindigden.

Alle uitslagen van de wedstrijden zijn te vinden op: http://regatta.time-team.nl/asoposnajaars/2016/results/c83.php

Het was een mooi weekend waarin er hard gedanst, hard gezongen, en hard geroeid werd. Moge dit een voorbode zijn voor het komende seizoen!

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden