BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Tromp

Waarde leden,

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober werd op het Hilversums kanaal de 31e editie van de Tromp Boat Race geroeid. De enige wedstrijd overigens waarbij fietspad en water over het gehele parcours van elkaar gescheiden worden door een heuse N-weg. Als het je dus al lukt om de rode stipjes op het water, die je roeiers blijken te zijn, te blijven volgen dan is luidkeels aanmoedigen nog steeds een heel ander verhaal. Uiteraard werd er getracht het langsrazende verkeer te overstemmen, maar de toegeschreeuwde aanwijzingen waren helaas alleen vanaf de twee bruggen hoorbaar voor de mensen in de boten.

Op zaterdag kwam Gerard als eerste Sauriër in actie in het SB1x veld. Onder een donkergrijze hemel werd de Orkoraptor op het water gelegd, onze grote man was er klaar voor. Op de kant werden ondertussen de laatste coachvoorbereidingen getroffen door het wegwerken van de inmiddels traditionele kaasrondo. ‘Saurus, DOOR’, en daar ging Gerard. Zo net na zijn vakantie was het nog een zware race, met als resultaat een tijd van 21.06,7 en daarmee een 16e plaats in een veld van 61 bij de SB1x. Ongetwijfeld een opstapje naar nog veel mooiere resultaten in de rest van het seizoen!

In de late namiddag was het tijd voor de tweetjes om zich te bewijzen op het water. Ook onze lichte mannen, Ino en Tom, stapten in hun boot, en roeiden die 5,25 lange kilometers op naar de start. Een zenuwachtige coach stond op de kant; hij kon er nu dan toch echt niets meer aan doen. Gelukkig bleken de voorbereidingen goed te zijn geweest; de mannen hebben geweldig gestuurd, en op een inhaal-actie van Triton precies onder de brug na, kon geheel de eigen race gevaren worden. Een tijd van 21.09,7 was goed voor een 7e plek in het SB2- veld met 9 inschrijvingen.

Op zondagochtend waren de donkere wolken al door de zon verdreven; niet alleen prettig voor de toeschouwers, ook goed voor het gemoed van de roeiers. Saskia maakte haar debuut als lichte dame, en het imponeren in dat veld begint natuurlijk al bij de weging. Waar menig roeister zelfs haar best had moeten doen voor het wintergewicht, woog Saskia fluitend in op “zomergewicht”, met broodtrommel nog in de hand. Vervolgens werden de 5,25 kilometer getrotseerd in de skiff. Hier en daar werd nog wat rode lak bijgesmeerd aan de Hilversumse kant, maar er werd een steady race gevaren die goed was voor een tijd van 25.47,0 en daarmee ook voor een 35e positie bij de 44 dames in het DSB1x veld.

Voordat het weekend afgesloten zou worden door de bedrijfsachten, was er nog één nummer dat door de studentenverenigingen gevaren zou worden; de H4+. Met daarin uiteraard de grote mannen van Nereus; de mannen die op de Heineken nog een snellere 750m in huis hadden dan de Holland Acht, de mannen van de Henley. In datzelfde veld lagen onze eigen grote mannen aan de start. Het was een race waarvan de winnaar al ver voor het startsein zo goed als vast lag, de strijd ging om de plekken daarna. Onze mannen hadden nog iets recht te zetten, iets goed te maken voor die teleurstellende Amstelbeker. Vandaag zouden ze laten zien wat ze wel degelijk in huis hadden, en daarmee wisten ze vriend en vijand te verrassen; in een sterk veld werden zij maar liefst 3e van de 21 boten, in een tijd van 19.59,2. Een fantastische prestatie die niet onopgemerkt bleef in roeiend Nederland, zelfs kamprechters fluisterden boven hun smartphones dat Saurus het toch wel bijzonder goed gedaan had. Een prachtig resultaat om dit enerverende weekend mee af te sluiten.

Aankomend weekend zal er vanuit Maastricht alweer een delegatie roeiers richting het Noorden vertrekken. Eerstejaars ditmaal, met de Bosbaan als eindbestemming; het is tijd voor de Asopos Najaarswedstrijden. Ook daar hoop ik u allen uiteraard langs de kant te mogen begroeten.

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden