BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Voorbeschouwing Tromp

Waarde leden,

Aankomend weekend zullen de 31e Tromp Boat Races gevaren worden op het Hilversums Kanaal. Met een recordaantal inschrijvingen van 680 ploegen zal dit evenement voor het eerst verspreid over twee dagen plaatsvinden. Waar de Amstelbeker met haar nazomerzonnetje nog een snoepreisje was voor enkele heren, zal de Tromp voor vrijwel onze gehele ouderejaarssectie de aftrap zijn van de najaarsklassiekers.

Er wordt een parcours gevaren van exact 5250m waarin enige stuurmanskunst nodig zal zijn voor twee flauwe bochten. Waar sommige ploegen nu nog even de luxe kennen van een gestuurd nummer, hebben anderen al de uitdaging om het sturen, motiveren en uitvoeren van het raceplan voor eigen rekening te mogen nemen. Dit weekend zullen er vier Saurusploegen aan de start verschijnen.

In het SB1x veld zal Gerard van der Velden alles uit de kast halen om de broertjes Rienks, en de 33 andere deelnemers, het vuur aan de schenen te leggen. Ino van der Heijden en Tom van Kraaij starten samen in het LSB2- veld. Door RoeiNed wordt er een overwinning voor Triton verwacht in dit veld, maar met slechts 4 deelnemende ploegen zullen onze jongens er ongetwijfeld alles aan doen om deze profetie niet uit te laten komen. Op zondagochtend zal Saskia Verhoef niet alleen haar skiffdebuut maken op een officiële wedstrijd, maar ze heeft ook nog eens de moed gehad om de overgang naar de lichte dames te maken. De afsluiting van het weekend zal het roeigeweld in het H4+ veld zijn. Gestart wordt er door Thom Severijn, Erik Meis, Camiel Coolen, Thomas de Bekker en Jasmijn Linssen. Concurrentie van onze mannen; de vier slagen van de Nereus Oude acht. Het belooft vuurwerk te worden op het Hilversums Kanaal.

Ik hoop u allen op de fiets langs de kant te mogen begroeten, opdat het ‘Allez Saurus’ hard mag klinken!

Met rood-witte groet,

Anke Gielen

Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Tijdschema

  • Zaterdag, blok 13.30 uur: Gerard van der Velden SB1x
  • Zaterdag, blok 16.00 uur: Ino van der Heijden en Tom van Kraaij LSB2-
  • Zondag, blok 10. 00 uur: Saskia Verhoef LDSB1x
  • Zondag, blok 13.00 uur: Thom Severijn, Erik Meis, Camiel Coolen, Thomas de Bekker en Jasmijn Linssen H4+

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden