BEPERKT VAARVERBOD

Er mag geroeid worden maar er gelden beperkingen


|

Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

Waarde leden,

Afgelopen weekend heeft in Eindhoven het eerste competitieweekend plaatsgevonden. Vier clubboten hebben de najaarsbokaal afgetrapt op de Thêta Herfstregatta. Ondanks de valse belofte dat het bij Thêta nooit zou regenen was het een mooi weekend, en zijn de resultaten veelbelovend voor de rest van de najaarsbokaal.

Op zaterdagochtend mochten de twee D4+ ploegen het spits afbijten op de eerste twee afstanden van deze vierkamp. Als eerste startte Saurus 2, bestaande uit Anne Roosma, Britt Bourguignon, Claire Schreurs, Wopke Bosma, Anne Coppelmans en Eline Jagtenberg. Onder het geschreeuw van the one and only Lars Plato bereikten zij na 04:52.57 de finish van de 1000m. Een paar minuten later startte in hetzelfde veld Saurus 1, bestaande uit Gunhild Otto, Lienke Roos, Merel van Hees, Paulien Brandsen en Roos Rooijakkers, die dit weekend gestuurd werden door Rianne Helgers. Ondanks wat afleiding door de voorliggende Argo boot (Argo wijken! Argo wijken! Verdomme ARGO!) wisten de dames hier de 3e snelste tijd van 04:16.90 te behalen.

De dames hadden weinig tijd om uit te rusten aangezien zij meteen door konden roeien naar de start van de 250m sprint. Onder het motto ‘gewoon keihard roeien’ behaalde Saurus 2 een tijd van 00:53.32 en deed Saurus 1 er 49.14 seconden over. Hiermee eindigden de dames op een tussenstand van een 11e plaats voor Saurus 2 en een 3e plaats voor Saurus 1.

In het tweede blok was het de beurt aan de H4+ en D2x ploegen om hun eerste halen van het weekend te maken. De herenboot wordt gevormd door Luc Fey, Michel Koopmans, Daniel Golden, Ruben Hupperetz en Pim van den Heuvel, en hun vaste stuurtje Nitzan Ulmer. Zij begonnen de dag met een tijd van 03:45.28 op de 1000m en 00:43.05 op de 250m. In het D2x veld waanden Dominique Vrouwenvelder, Renee Toebes en Annabel Wolf zich in de wonderlijke wereld van het competitieroeien. Ondanks enige verbazing (‘Het is hier dus echt heel gezellig aan de start!’) begonnen zij sterk, en veroverden zij meteen de 3e plek in de tussenstand met een 1000m-tijd van 04:16.95 en een sprinttijd van 00:51.16.

Na deze twee races was de dag nog niet afgelopen, want ook de derde afstand van 2100m werd op zaterdagmiddag gevaren. Bij deze race behaalden Saurus 2 en Saurus 1 in het D4+ veld een tijd van 10:23.80 en 09:01.81, respectievelijk. De heren finishten na 07:56.58 minuten, en de D2x dames behaalden wederom de 3e snelste tijd met 09:30.98. Rianne had er na drie races nog lang geen genoeg van, en schreeuwde in het laatste blok ook nog een Euros ploeg over de finish.

Daarmee werd een mooie eerste dag van het competitiejaar afgesloten. De eerste vrienden waren gemaakt, de eerste BBQ uitnodigingen afgeslagen, en ’s avonds werd het (voor sommigen het aller-) eerste compofeestje meegepakt.

Zondagochtend was het regenachtig en kouder dan beloofd, maar gelukkig konden de roeiers warm blijven tijdens het oproeien van de vierde en laatste afstand van de herfstregatta. Vandaag zouden zij namelijk de verste afstand van de najaarsbokaal van 5700m gaan trotseren. In de ochtend startten de dames D4+ boten, beiden vastberaden om het nog beter te doen dan zij zaterdag hadden gedaan. Deze race werd op volgorde van snelste tijd gestart, en Saurus 1 wist met strakke halen hun 3e plek vast te houden. Door een diskwalificatie van de Laga ploeg die het hele weekend de eerste plaats bezette zijn de dames als 2e van de wedstrijd geëindigd. Saurus 2 maakte er een spannende achtervolgingsrace van. In eerste instantie werden zij ingehaald door Asopos, maar hier lieten ze het niet bij zitten. Vol goede moed, en dit keer onder de aanmoediging van stuurtje Vanya Rossel, pakten zij het weer op en voeren zij Asopos voorbij, waarna ook Argo ingehaald werd. Daarmee eindigden zij overall op de 9e plaats.

Ook de H4+ heren zaten er deze race lekker in. Iedere haal was raak en al snel passeerden zij de Proteus ploeg die op zaterdag voor hen was geëindigd. Niet veel later werd ook Euros ingehaald. Wegens een ongelukkige aanvaring op het smalle Eindhovense kanaal tussen twee voorliggende ploegen ontstond er helaas ook een aanvaring tussen Saurus en Euros. De mannen werden tot stilstand gebracht, maar wisten hun frustratie bewonderingswaardig om te zetten in kracht, en behaalden ondanks deze aanvaring de 3e snelste tijd van deze race. Daarmee eindigden ze op de 7e plek overall.

Ook de D2x dames wisten een inhaalslag te slaan, en hebben naast het inhalen van een D4* boot hun concurrenten van Thêta op 1.06 seconden verslagen. Zij behaalden de 2e tijd van deze race, en eindigden met een miniem verschil van 0.48 seconden van de nummer 2 op de 3e plek overall. Alle einduitslagen zijn te vinden op https://www.dropbox.com/s/i2lvjghmrgg1wse/Einduitslagen%20HR%202016.pdf?dl=0.

Kortom, er is hard gevaren, hard geschreeuwd, en het belooft een succesvol seizoen te worden. Ook heel veel dank aan de invallers van het afgelopen weekend! Aankomend weekend zullen de D2x en D4+ Saurus 1 dames hun plek gaan verdedigen op de Knorrensteijn Memorial Regatta in Enschede.

Met rood-witte groet,

Birgit Bekker
Vice-voorzitter en Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden