|

Voorbeschouwing Amstelbeker

Waarde leden,

In al het eerstejaars geweld ter voorbereiding op de Introsprints, is het vrijwel onopgemerkt gebleven dat ook onze ouderejaars wedstrijdroeiers alweer keihard aan het trainen zijn geslagen. Waar de seizoensvoorbereiding normaliter in kleine nummers dient te gebeuren, hebben een aantal roeiers de afgelopen weken het genoegen gehad weer in het koningsnummer van de roeiwereld te mogen stappen: de acht. Voor hen staat aanstaande zondag 25 september alweer de allereerste wedstrijd voor de deur. En laat dat nu ook niet zomaar een willekeurig leuk partijtje peddelen zijn; het betreft namelijk de Amstelbeker. De prestigieuze wedstrijd op de Amstel die voor het vlot van de KAR&ZV Hoop zijn apotheose kent. Voor het tweede, en tevens achtereenvolgende, jaar in de geschiedenis van de M.S.R.V.  is het gelukt een prachtige acht te vullen met ouderejaars mannen, onder leiding van een bevlogen stuurvrouw. Het is mij dan ook een eer en waar genoegen om aan u te mogen presenteren: de Oude Acht der M.S.R.V. Saurus.

Van boeg naar slag zullen hierin plaatsnemen:

Tom van Kraaij, Ivar Jole, Olivier Arts, Ino van der Heijden, Thom Severijn, Erik Meis, Camiel Coolen en Thomas de Bekker, met op de stuurpositie Jasmijn Linssen.

Met de bijzonder succesvol gebleken Henley Acht van Nereus aan diezelfde startlijn, mag Saurus in dit geval de underdog heten. Niets te verliezen, 750m lang de hardste halen die deze mannen in zich hebben, en later op weg naar huis 210 km Saurustrots vanwege het feit dat hier wederom gestart mag worden.

Gecoacht door Wybren Nauta en Petra Custers hebben deze mannen de afgelopen weken al ervaren hoe veel harder en beter er geroeid wordt met de juiste aanmoedigingen vanaf de kant. Ik hoop u zondag dan ook allen te mogen begroeten aan de waterkant, wanneer onze krachtpatsers om 13.15 uur in een directe boord aan boord race tegen Theta het zuur door hun benen zullen gaan pompen. Tot dan!

Met rood-witte groet,

Anke Gielen
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden