|

Nabeschouwing Peil

Waarde Leden,

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar Delft voor de PEiL. Er stond een stevige wind en het regende af en toe. Dus mijn statement van compo-weekenden hebben alleen maar zon, heb ik helaas moeten laten varen.

Op de zaterdag hadden we maar twee ploegjes. De TopC4 Dames en NonPlusUltra moesten beide al vroeg aantreden om in het eerste blok te starten. Beide ploegjes hebben het erg goed gedaan. De Dames van TopC4 werden 7de in de XBokaal en pakte hier weer de nodige punten om zich uit eindelijk te kwalificeren voor het NSK. De dames van NonPluseUltra  werden 10de in het dames 5 veld.

Hierna was de zaterdag voor ons al klaar wat betreft het roeien voor die dag. Dus gingen we met de integracie en aan paar eerstejaars richting Scheveningen. Hier hebben we nog even lekker uitgewaaid en gegeten voordat we richting het Peil feest gingen. Hier heeft Saurus ook weer goed staan shinen.

Van de zondagochtend wisten we al van te voren dat het een druk ochtendje zou gaan worden. We hadden namelijk 7 eerstejaars bootjes in Blok1 en ook de 2x van Djamilla en Anne-Aimme startten hier in. De geroeide resultaten waren een beetje wisselend sommige waren beter dan verwacht, de andere viel iets tegen. TopC4 heren werden 11de in de XBokaal. De vier dames ploegen van Doldwaes, Vivaaro, Androwsa en Octagon werden respectievelijk 8,14,16 en 21 in dames 6 poule. Vooral deze prestatie van Doldwaes was erg goed. De 2x werd 5de en pakte zo ook weer wat punten voor de Ask  en Embla bokaal. Naast deze vrouwenboten waren er op de zondagochtend ook nog mannenboten die de lange 4.5 km op de Schie hebben verroeid. Potamus en Ergonauten werden 18e en 26e in de Heeren 5 poule.

In de middag was het de beurt aan de clubacht, de clubvier en Trigger. De dames clubacht ging helaas niet helemaal lekker en werden 16e. Zij zullen de komende weken hard gaan trainen zodat ze weer kunnen knallen op een internationale wedstrijd in Warschau die zij op 4 juni gaan starten. De mannen clubvier werd 7e, een net resultaat al weten de mannen dat er nog meer in zit. De dag werd afgesloten door Trigger, die een knappe prestatie hebben neergezet. Zij werden 2e in de dames poule 2 waar ze ook net nieuw in waren binnen gekomen.

Al met al was het een geslaagd weekend. De komende periode wordt het weer mooi weer, zodat er weer hard getraind kan worden en we vol goede moed richting het verre oosten kunnen afreizen. Ik hoop iedereen daar weer in grote getallen te kunnen zien, zodat we er weer een prachtig weekend van kunnen maken.

Met rood-witte groet,

Chris de Haas

Competitiecommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden