|

Nabeschouwing Varsity en Ghent Spring Regatta

Waarde leden,

We zijn weer écht begonnen! De ouderejaars reisden af naar Gent en de eerstejaars naar Houten om (weer) te ontdekken hoe een 2K-wedstrijd voelt, wetende dat dit is waar ze voor getraind hebben en wat ze de komende maanden om het weekend zullen doen. Hierbij een verslag van hun resultaten.

In Gent startten helaas maar 2 boten: Alexander, Dominique en Jacoline moesten het weekend aan zich voorbij laten gaan. Jorn en Gerard roeiden wel. Jorn had flink wat tegenstand in het LM1x-veld van onder andere Duitse bondsroeiers, maar wist goed stand te houden. Dit leverde hem beide dagen een 13e plek op.
Gerard was vooral tevreden met zijn race van de zondag, wat ook te zien is in het resultaat: hij werd hier 2e en kreeg daar een zilveren medaille voor.

Jorn:
Zaterdag 13/32 (08.11.45)
Zondag 13/19 (08.42.76)

Gerard:
Zaterdag 5/26 (07.55.32)
Zondag 2/18 (07.58.96)

Houten stond zoals ieder jaar bol van tradities. De kant kleurde Saurusrood met hier en daar wat modderstrepen van het graspollen gooien en brassen, maar ook op het water werd gestreden. Alle vier de eerstejaars ploegen én de dames overnaadse vier voeren ‘s ochtends een 2K op het betrekkelijk rustige Amsterdam-Rijnkanaal. De heren TopC4 was dit ook van plan, maar bereikte de start met een kapotte dol en verloor daarna ook nog de boegbal. Tubbend roeiden ze naar de finish.
Ook bij Eerstejaars Zwaar was iets kapot; Jasmijn brak in Rotterdam haar arm dus kon dit weekend niet de boot in stappen. Avalon stuurde in haar plaats en bereikte met de mannen net geen tweede plaats.
Eerstejaars Licht, heel, fit en gemotiveerd om een plek in de A-finale te halen, roeide een prima voorwedstrijd, resulterend in een eerste plek. In de A-finale ‘s middags legden ze het af tegen Skoll, maar al met al een prima wedstrijd!
Ook beide damesploegen wisten het jammer genoeg nog niet te schoppen tot de tweede ronde, maar zijn vastbesloten om de komende weken stappen te maken richting de Westelijke Regatta over twee weken. Ik heb er zin in! Hopelijk u ook.

Dames Top-C4 08:54,05 9/18
EJLD 07:45,39 5e
EJD 08:05,88 6e
EJZ 06:23,57 3e
EJL 07:50,80 4e (A-finale)

Met rood-witte groet,

Nienke Spaargaren
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden