|

Nabeschouwing Amstelbeker

Waarde leden,

Zondag 27 september is de Amstelbeker verroeid in Amsterdam. Onze Oude Acht heeft naar aanleiding hiervan een nabeschouwing geschreven. Veel leesplezier!

Met rood-witte groet,

Nienke Spaargaren
Wedstrijdcommissaris h.t. der M.S.R.V. Saurus

Op 27 september 2015 reisde de Oude Acht af naar het thuiswater van menig Amsterdamse roeivereniging voor de vijfde editie van de Amstelbeker. Deze amuserende boord-aan-boordrace over 750 meter tussen de Berlagebrug en de Hoop werd voorafgegeaan door een time-trial, eveneens over 750 meter. De weergoden waren ons goed gezind en met de vooruitgang van de laatste training in ons achterhoofd, stapten we met vertrouwen in de onlangs gerenoveerde Megalosaurus. Het oproeien was redelijk, maar redelijk is niet genoeg om de beste verenigingsachten van Nederland eruit te varen. Laatste geworden. Snel vergeten, het water af, even een pitstop en de boot weer in voor de finale tegen onze vrienden van de A.S.R. Nereus. Waar in de voorbeschouwing nog werd gesproken over een mogelijke clash  met de Henley acht, was deze nu werkelijkheid geworden. Strakke halen en een hoog tempo zorgden ervoor dat de afstand met Nereus beperkt bleef tot iets meer dan een boegballetje, met een tijd van 2:18.1. Met opgeheven hoofd verlieten we de Amstel, waarna er in het zonnetje werd genoten van de finalewedstrijden. Tot slot een dankwoord aan de bowacie, het bestuur en alle andere aanwezigen.

Gegroet,
Oude Acht

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden