|

Nabeschouwing EDR en plaatsing Orca Slot

Waarde leden,

Inmiddels een week geleden werd in Twente de Enschede Drienerlo Regatta verroeid. Voor vrijwel alle NOOC-ploegen wast dit de laatste maal waar zij konden laten zien wat ze waard zijn. Heren 1 had nog een kans op deelname aan de Orca Slot, maar had zichtbaar minder kunnen trainen door alle blessures dit seizoen. Met hun achtste plaats zien ze de vier ploegen voor hen in poule twee met de uitnodiging voor de Orca Slot aan de haal gaan en eindigde in Enschede hun seizoen. Dames 6 kwam niet verder dan een 25eplaats in poule vijf. Heren 2 sloot het seizoen af in stijl. Een der vier roeiers was in Maastricht achtergebleven door een wekker buiten werking, met een invaller werd in tergend langzaam tempo de 1500 meter verroeid. Om toch nog enigszins fatsoenlijk voor de dag te komen, werd er nog aardig gesprint over de 450 meter, uiteindelijk viel het in totaal een 19e plaats ten deel. Ook Dames 3 moest beroep doen op een invaller, samen werd er flink gestreden, wat uiteindelijk een 14e plaats in poule vier opleverde. Dames 4 mocht zondagochtend vroeg aantreden. Met de alcohol nog in het bloed werden zij 15e in poule zes. Dames 5 startte in de brandende zondagmiddagzon en had hier duidelijk last van: ze werden 26e en dus laatste in poule drie.

Tot slot speciale aandacht voor de belangrijkste resultaten. Dames 2 en Dames 1 werden respectievelijk 22een 24e op zaterdagmiddag. Dit bleek genoeg om bij de top 20 van de NOOC-Competitie te horen en zij mogen zich dus opmaken voor de Orca Competitieslotwedstrijden. Hier zullen zij uitkomen in de kwartfinale en bij goede resultaten ook de halve finale en mogelijk finale van het NSK C4+. Dames, hartelijk gefeliciteerd met jullie kwalificatie en succes met trainen!

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden