|

Voorbeschouwing EDR

Waarde leden,

Komend weekend zal voor de meeste comporoeiers het NOOC-seizoen afgesloten worden. Voor sommigen nog de laatste kans om de Orca Slot te halen, voor velen de laatste keer om te laten zien wat ze in huis hebben. Om de reis naar Enschede geen groot obstakel te maken voor menig ploeg, zal op zaterdag pas in de middag worden begonnen. In het eerste blok zal Heren 1 starten in poule 2. Zij misten op een haar na promotie na hun goede race op de PEiL en kunnen nu vanuit hun tweede plaats in de poule op jacht naar de taart. Een goede tijd is daarbij tevens belangrijk: om de Orca Slot te mogen starten hebben ze een top-20 plaats nodig of een wildcard, die wordt verdiend door bij de vier snelste ploegen horen buiten de top 20. Daarnaast start Dames 6 ook in dit blok, zij zijn na de PEiL weer terug te vinden in poule vijf. Het tweede blok wordt gestart door Heren 2, nog altijd verlangend naar taart in poule zes, en Dames 3, die halverwege poule vier zitten en vooral het seizoen mooi af moeten sluiten. Tot slot wordt de zaterdag gevaren door Dames 1 en 2. Dames 1 is al praktisch zeker van de Orca Slot, Dames 2 staat op dit moment nog 22e en moet de goede prestatie van de PEiL herhalen om het Nationaal Studenten Kampioenschap C4+ te mogen starten. Op de campus van de UT wordt het feest gehouden en gekampeerd, voordat ’s ochtends Dames 4 op mag komen draven. Hen vinden we inmiddels in poule zes terug, een poule waarin de resultaten wisselvallig zijn, dus met wat wind mee en een goede race kan er van alles gebeuren. De dag wordt voor Saurus afgesloten door Dames 5, zij hebben door hun vele trainen stand gehouden in poule drie en zullen hierin waarschijnlijk het seizoen af gaan sluiten. Beide Vlietbokaalploegen slaan de reis door omstandigheden over en zullen hun seizoen vervolgen op de Asopos Driekamp op 14 juni. Al met al zijn er dus acht ploegen in zeven verschillende poules. Zou Bram komend weekend dan eindelijk de eerste NOOC-blikken mogen uitreiken aan zijn eigen vereniging? Bij zijn is meemaken, jullie zijn wederom allen van harte welkom mee aan te moedigen in Drienerlo.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden