|

PEIL 2014: Mannen vernederen en een baanrecord

Tijdens het oproeien in blok 1 op de zondag van de PEIL zag ik een aantal 1ste jaars Sauriërs verschrikt uit de boot kijken. He? Iemand van Saurus in een 2x? En dan ook nog in combinatie met een mannelijke Proteeër? Wie is dat? Dat was ik dus, samen met mijn broertje in de mix-dubbel twee. Mijn broertje is inmiddels al enkele jaren (fanatiek) comporoeier, hij heeft me dit jaar gevraagd de mix-dubbel twee bokaal te starten. Hoewel ik hiervoor wel eens een flirt had gehad met het comporoeien, ben ik toch meer vertrouwd met wedstrijdroeien. Ik merk dan ook dat ik nog veel moet (af)leren: als je hebt afgesproken hoe je de doorstart doet is je raceplan wel af, zenuwen zijn nergens voor nodig en voor de start klets je met je tegenstander ipv dat je enorm aan het focussen bent. Na winst op een oefenwedstrijdje (Goudse Mijl) in oktober op de vereniging waar Joris en ik hebben leren roeien en natuurlijk de SIR in de mixC4+, was het een paar weken geleden tijd voor de start van de bokaal op de Carpit Noctem. Een erg goede 2500m en een aantal belabberde sprints leverde ons toch nog de winst van de dag op! Groningen vonden we te ver, dus de SRG lieten we voor wat het was. Afgelopen weekend was het tijd voor de PEIL. Uitgebreide analyse van de tegenstand leerde dat we zeker winkansen hadden. We stelden ons daarom ook maar meteen tot doel een baanrecord te varen. En als we dan toch bezig waren zou het ook wel mooi zijn om sneller te varen dan alle heren 2x op zaterdag. Met deze doelen in ons hoofd gingen we als derde van het blok van start. Meteen na de doorstart kwamen we in een lekker ritme uit en begonnen we in te lopen op de twee ploegen voor ons. Natuurlijk is 4,5 kilometer lang genoeg om veel pijn in je benen te krijgen en geen zin meer te hebben om door te roeien. Gelukkig bleven we onze benen eronder zetten, kregen we aanmoediging vanaf de kant en gaf het inhalen van de twee ploegen voor ons en het steeds verder zien verdwijnen van de ploegen achter ons genoeg moraal om er nog een schepje bovenop te doen. Eenmaal over de finish wisten we dan ook vrij zeker dat we gewonnen hadden! Na het bekijken van de tijden was een ferme high-five en een biertje op z’n plaats: Baanrecord met ruim een halve minuut verbeterd én sneller dan alle mannen 2x!! Met winst op de Carpit Noctem en de PEIL hebben we goede zaken gedaan voor de bokaal. Op zaterdag 14 juni mogen we onze kunsten nog vertonen op de Asopos Driekamp. Een week later, op 20 juni, vindt de finale plaats tijdens de Okeanos competitie sprint. Mocht je tijdens deze wedstrijden een Proteus-Saurus combinatie rond zien varen, nu weet je wie we zijn. Schroom niet om een aanmoediging toe te schreeuwen! Bregtje Hermans

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden