|

Voorbeschouwing PEiL

Waarde leden,

Komend weekend zal in Delft wederom de Proteus-Eretes in ’t Lang worden verroeid. De gevreesde 4500 meter achtervolgingsrace over de Delfste Schie, waar een goed ritme het verschil kan betekenen tussen hard varen of twintig minuten afzien. Viramitas gaat als eerste de baan over en hoopt zich te revancheren voor een door materiaalpech mislukte Skøll Cup. Zij worden in hetzelfde blok gevolgd door Dames 6, die door degradatie op de nummer een positie in poule zes staan en deze dus kunnen gaan verzilveren met een taart. Blok 2 bevat de snelste ploegen van Saurus: de Clubdames strijden verder in de aan elkaar gewaagde subtop van de Kruithuisbokaal, Lompe Kilo’s weet dat er een hoop vermogen in de boot zit en dat zou op deze grote afstand nog wel eens het verschil kunnen gaan maken. Dames 5 sluit de zaterdag af in poule drie, zij voeren goed mee op de sprints, maar mogen dat nu ook op lange afstand waar gaan maken. Zoals gebruikelijk wordt de dag afgesloten met een feest, met als thema ‘OGD PEiL, Candy Style’.

Zondagochtend gaat dames poule een als eerste van start. Naast Dames 1, die een fantastische SRG voer, vinden we hier nu ook Dames 2 in terug. Niet getaart, wel hard gevaren, dus ze mogen zich nu gaan meten met de top van de NOOC. Bij de heren zal Heren 1 zijn op een na laatste kans moeten gaan grijpen om zich te plaatsen voor de Orca Slot. Ze worden nog altijd geplaagd door blessures, maar een goede tijd zal genoeg zijn om een grote sprong te maken in het klassement. Dames 4 is een poule omhoog gegaan en gaat proberen zich staande te houden in poule vijf. Heren 2 heeft de smaak langzaamaan te pakken gekregen en droomt na de A-finale in Harkstede van een taart in poule zes. Tot slot zal Dames 3 haar opwachting maken, zij zijn nipt gedegradeerd naar poule vier en zouden met strakke halen zomaar eens met een mooi resultaat naar huis kunnen gaan. Dit weekend is er dus weer genoeg te zien en aan te moedigen, dus schroom vooral niet mee te reizen naar Delft.

Met rood-witte groet,

Tycho van de Meent
Commissaris Competitieroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden