|

Nabeschouwing Westelijke Regatta

Waarde leden,

Afgelopen weekend stond niet voor iedereen in het teken van een paasontbijtje bij paps of mams in het ouderlijk huis. Menig roeier, stuurtje, coach óf enthousiaste supporter had de wekker rond 06:00u gezet om op tijd in de polder van Rotterdam te zijn. De Westelijke Regatta op de Willem-Alexanderbaan had, vanwege de NK-nummers, een drukbezet schema en stond dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat rammend volgepland. Alhoewel voor ons de niet-NK nummers vooral interessant waren, hadden we ook een bootje bij de voorrondes van het SA2- veld liggen. Mark en Chris besloten last minute de stoute schoenen aan te trekken en naast o.a. Govert Viergever en Mitchel Steenman (“check z’n biceps!”) aan de start te gaan liggen. Dat onze mannen nieuwelingen zijn en dus (nog) niet zijn opgewassen tegen de heren van de bond was duidelijk, maar desalniettemin was het erg leuk om de Saurusster tussen alle Holland-bladen te zien.

Meer representatief waren de races in het development- en eerstejaarsklassement. Voor de TJD en MGL was het de eerste keer dat ze hun daadwerkelijke tegenstand van het seizoen tegenkwamen. Bij de dames was dit erg positief. Met een vijfde tijd overall plaatsen ze zich hoog in het klassement, en dat terwijl ze nog harder kunnen dan op zaterdag was laten zien. Bij de mannen liep de race niet heel lekker, de haal zat niet samen en daardoor liep de boot niet soepel door. Dit werd op zondag beter, en met name de opzetjes ging écht hard.

Bij de EJD blijkt dat het veld niet alleen erg sterk is, maar vooral erg veranderlijk. Waar Laga voorheen niet in de top te vinden was, vaarden ze dit keer hard vooraan. Dit geeft goede hoop voor onze dames, die dit weekend niet helemaal meekwamen in het veld. Echter tot de 1000m lagen alle boten precies gelijk, wat betekent dat het aan vermogen of techniek niet ontbreekt. Een kwestie van knop omzetten dus, en dan is de volgende overwinning voor hun. Ook EJZ is dichtbij de winst. Dit weekend zorgden de golfjes voor teveel weerstand waardoor strak roeien niet altijd goed lukte. Aan kracht en uithoudingsvermogen ligt het in elk geval niet, dus dit belooft nog mooie races in komende weekenden.De rest van de races op zondag zijn vooral te omschrijven als ‘winderig’. Door de sterke wind werden er time trials gevaren, wat inhoudt dat de ploegen achter elkaar en met doorstart over de baan gingen. Het tweede deel van de dag is in zijn geheel afgelast.

Maar de helden van het weekend, of ‘de paasverrassing’ zoals de commentatoren ze noemden,  waren natuurlijk onze Eerstejaars Lichte Heren.  Waar op de Varsity de boot van Proteus nog een obstakel vormden hadden ze dit keer vrij spel, en lieten zien dat ze met strakke en zelfverzekerde halen het veld konden winnen. Een zeer steady race waarbij de boot voor de rest van het veld werd gelegd, en dit consequent niet meer werd weggegeven. Na een eerste tijd bij de voorwedstrijden herhaalden ze dit kunstje in de finale en werden hier overduidelijk eerste. Een geweldige prestatie, en ondanks dat een klassementsblik niet kwalificerend is betekent dit blik evenveel (danwel meer) voor de vereniging. Sinds 2000 is er geen klassementsblik meer getrokken in het LEj8+ veld, dus chapeau! Vanavond zal er op de kroeg een gelegenheid zijn om dit nog eens te vieren, dus komt allen om de mannen de hand te schudden en te praten over deze mooie strijd.

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Uitslagen zaterdag

Veld Type Tijd Positie
DDev4- VW 07:53,33 3e
DEj8+ VW 07:50,82 4e
SA2- VW 08:22,12 4e
LDev4- VW 07:38,78 6e
LEj8+ VW 07:06,58 1e
B4+ A-finale 08:20,74 2e
SA2- Herkansing 09:00,96 5e
LEj8+ A-finale 07:36,76 1e –> BLIK!!!

Uitslagen zondag

Veld Type Tijd Positie
DO4- VW 07:31,93 2e
DB8+ VW 07:12,03 6e
LO4- VW 07:07,38 5e
DN2- VW 08:33,06 4e
LB8+ VW 06:52,85 2e
N2- VW 07:59,02 4e

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden