|

Presentatie wedstrijdsectie 2014

Waarde leden,

Als trotse wedstrijdcommissaris heb ik gisteren op de bar de gloednieuwe wedstrijdsectie mogen presenteren. Met name voor de eerstejaars een spannend moment, waar twee maanden lang naartoe is gewerkt. Onder toeziend oog van de coaches hebben de selectielopers elke dag bewezen de sterkste, gemotiveerdste en snelste roei(st)ers te zijn.  Dit resulteerde in een strijd waarbij uiteindelijk acht dames, acht lichte heeren en vijf zware ballen zijn ingeselecteerd. Ook onder de stuurvrouwen was er veel animo, en hebben alle dames in de selectie veel stappen gezet en mogen drie vrouwen zich nu de baas van een eerstejaarsboot noemen. Namens Saurus zullen de volgende mensen de eer en goede naam van de vereniging verdedigen:

Voor de Eerstejaars Dames zijn Geke Hasperhoven, Renée Toebes, Ingrid Bugter, Annalena Maier, Mariska Simpson, Kim Verschuuren, Roos Rooijakkers en Dominique Vrouwenvelder de gelukkigen, die onder toeziend oog van Bart Vriesema, David Valenta en Richard Dings de Nederlandse wateren zullen domineren. Zij worden gestuurd door Avalon van der Kroef.
De ervaring en kennis van Ben Bruijne, Sophie IJsbrandy en Menno Kaunang heeft geleid tot een mooie Eerstejaars Lichte ploeg, bestaande uit Jorn Ketelaars, Ceryl Kuijpers, Mike van Dongen, Alexander van Zetten, Lars Plato, Wouter Geerlings, Lucas Knooren en Diederik Sanders. Deze acht mannen worden in het gareel gehouden door stuurvrouw Fleur Froeling, die met haar stuurervaring de boot zo hard mogelijk naar de eindstreep brengt.
Tot slot onze zware mannen, waar zoveel talent in schuilging dat coaches Sanne Eekhout, Malou Menting en Bart Vriesema geen beslissing konden nemen en besloten vijf mannen te houden. Joost Koedijk, Jos van der Holst, Erik Meis, Alexander Pennings, Gerard van der Velden en stuurvrouw Nienke Spaargaren mogen zich Eerstejaars Zwaar 2014 noemen en met trots het zware ballen lied vertolken.

Naast onze kersverse eerstejaars talenten, heeft Saurus dit jaar een grote, gemotiveerde en sterke middengroep. Het coachkader bestaande uit Elisabeth Kleipool, Gemma van Duijn en Janneke Duker heeft voor een stevige basis gezorgd voor een mooi tweedejaars seizoen voor onze Tweedejaars Dames. Lara Zeper, Lana Selhorst, Petra Custers, Saskia van Run, Sara Franke en Nicole Gräf gaan het development- en nieuwelingenveld domineren en met trots dit jaar in Saurus-rood de Bosbaan over gaan. Daarnaast zijn onze Lichte mannen nog in selectie om uiteindelijk een overheersende 4- te kunnen produceren. Op dit moment strijden Menno Kaunang, Janik Emmendörfer, Duarte de Zoeten, Johannes Wurm en Brian McHenry voor deze titel. Deze mannen worden hierin begeleid door Marloes Verholt. Tevens helpt zij samen met Leslie Jutbo de tweedejaars Zware Heeren naar de zege, en zijn Mark Kemal Cosar en Christoph Pennings samen hard hun weg aan het banen naar de top.

Zes ploegen, die allen door de inzet van de coaches onder onze vlag zullen strijden voor de winst. Gisteren is als voorproefje het verenigingslied geoefend, en ik hoop jullie allen op het erevlot te zien bij alle aankomende successen om dit in de praktijk te brengen. Coaches, bedankt voor al jullie tijd en inzet tijdens de selectie en roeiers, van harte gefeliciteerd. Zorg ervoor dat deze inzet en passie elke haal terugkomt deze winter en dan heb ik het volste vertrouwen in aankomend seizoen.
Voor Saurus en het erevlot!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden