|

Nabeschouwing NKIR

Waarde leden,

Afgelopen zaterdag 7 december vond het NK indoorroeien plaats in Amsterdam. De jaarlijks door Nereus georganiseerde wedstrijd trekt niet alleen honderden inschrijvingen maar ook vele toeschouwers. Nereus probeert er dan ook ieder jaar weer een waar evenement van te maken, met goede licht- en geluidseffecten en de ietwat misplaatste cheerleaders. Na een jaartje iets anders te hebben geprobeerd, deed ook Saurus dit jaar weer mee aan de NKIR. Alle eerstejaars selecties reisden af naar het westen om de rest van Nederland op de ergometer te verslaan.

Als eerste startte Dominique Vrouwenvelder names de EJD-selectie in het DN-veld. Zelfverzekerd en constant roeide ze de race in 7:51,3 uit en werd daarmee 45 van de 66. Kort daarop volgde het Nieuwelingen veld, waaraan een aantal heren van de Zware selectie deelnamen. Verspreid over de zaal namen Erik Meis, Gerard van der Velden en Joost Koedijk plaats op de ergometer. Een heftige race volgde waarin eerst Erik met een tijd van 06:30,6 over de eindstreep ging, daarna Gerard met 6:41,4 en tot slot Joost met 6:44,3. Hiermee werden zij respectievelijk 39e, 52e en 55e van de 65. Sterven doe je op een ergometer, wat Gerald liet zien door de zaal uitgetild te moeten worden. Heel goed gedaan voor alle roei(st)ers die individueel zijn gestart en daarmee hun PR hebben verbrijzeld!

Na een lang tussenstuk waarin we enorme kracht van de SA-velden konden aangapen, en het ene na het andere Nederlands record aan stukken ging, was het tijd voor de eerstejaars achten. Allereerst de selectie voor EJL, met daarin Ceryl Kuijpers, Mike van Dongen, Alexander van Zetten, Jason van Eckeren, Diederik Sanders, Lucas Knooren, Lars Plato en Jorn Ketelaars. Met een eindtijd van 07:01,0 werden ze 12e van de 14. Een spannende race desalniettemin, waarin er twee ploegen met exact dezelfde eindtijd (06:52,4) eerste werden en dus de titel zowel naar Leiden als naar  Amsterdam ging. Ook bij de DEj8 ging het er hard aan toe. Bij onze selectiedames, met daarin Annelies van der Meij, Mariska Simpson, Ingrid Bugter, Kim Verschuuren, Renée van der Grinten, Renée Toebes, Annalena Maier, en Roos Rooijakkers, trapte menig roeister een nieuw PR wat goed was voor een gezamenlijke 07:45,0. Een zeer strakke tijd die in andere jaren voor een plekje in de top had gezorgd, maar wat dit jaar resulteerde in een 13e plek van de 18. Ook hierbij een gedeelde eerste plek voor Skoll en Nereus, dit keer met 07:31,5. De eerstejaars van Nederland roeien hard, wat reden geeft tot hard trainen deze winter om iedereen terug te pakken op de Winterwedstrijden.

Een dag met mooie races, roeiers die tot het uiterste gaan en records die de prullenbak in gingen. De NKIR was zoals elk jaar een groot succes, waarbij Saurus weer volop aanwezig was in de zaal en in de banken. Tot volgend jaar!

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden