|

Nabeschouwing Tromp Boat Race

Waarde leden,

Afgelopen zaterdag 19 oktober heeft burgervereniging Tromp in Hilversum haar 28e editie van de Tromp Boat Race gehouden. Met gunstige lotingstijden konden we bijna allemaal goed uitslapen, en kwam de eerste Saurusploeg pas om 11:30 aan bod. In het LH4+ veld startte een delegatie van onze lichte middengroep, onder leiding van de jarige Fleur Froeling kwamen zij in een tijd van 20:30,1 over de finish. Het was een spannende strijd tegen een opkomende Orca vier, maar Brian, Johannes, Menno, Mike en Fleur lieten hen er niet langs. Dit resulteerde echter wel in een tweede eindsprint die er nét niet helemaal uit kwam. Uiteindelijk werden ze met deze tijd vijfde van de zes binnen een kleine marge ten opzichte van de andere ploegen.

In blok drie startte Janik, die voor het eerst in Saurus-rood zich kon bewijzen. In een veld met menig overgangs- en SA-roeier liet hij zich niet kennen, en haalde op weg naar de finish tevens drie andere mannen in. Met een tijd van 21:48,8 behaalde hij niet alleen zijn persoonlijke doel maar behaalde hij ook een 11e plek van de 20 in het LSB1x veld.

Het laatste blok was een drukke voor de Saurus ploegen, met maar liefst vier boten die om 16:30 nog de baan over moesten. Als eerste onze zware ballen Mark en Chris in het SB2- veld, die een lekkere race hebben gevaren waarbij ze met name over de eerste 3,5 km erg tevreden waren. Met een eindtijd van 21:28,0 pakten ze een 8e plek in een veld van 10 andere boten. In de lichte variant van dit veld startten vervolgens Alexander en Duarte tegen vier andere lichte ploegen. Strakke halen, een algehele steady race en géén aanvaringen met het riet resulteerde in een vierde plek met een tijd van 21:47,6.

Als laatste startte de voltallige MGD met als invaller Marloes met twee viertjes in het D4+ veld. Als eerste in de heat mochten Nicole, Petra, Lana en Saskia, gestuurd door Sanne van start. Met een zieke focus (wat tevens resultererde in een mooie foto te bewonderen op facebook) en keiharde halen kwamen ze met een tijd van 21:30 over finish. De tweede damesboot, gestuurd door Avalon en met Lara, Marloes, Anne-Marleen en Sara kwam kort daarna de eindstreep over in een tijd van 21:43,6. Dat ze hard hebben getraind werd hiermee duidelijk, aangezien dit een tweede en derde tijd opleverde. Dat de nummer één tijdens het korte baanseizoen niet meer in het development-veld mag starten vanwege te veel blikken, belooft veel moois voor de rest van het jaar.

Al met al een mooie dag die we hebben afgesloten met niet alleen veelbelovende resultaten, maar ook met heel veel (niet-voorspelde) regen. Het enige kritieke puntje voor de wedstrijdleiding van de Tromp was de appeltaart, die in tegenstelling tot bij de Cottwich niet zelfgebakken en dus een stuk minder lekker was.

Met rood-witte groet,

Anna Goldberg
Commissaris Wedstrijdroeien en Materiaal h.t. der M.S.R.V. Saurus

Reacties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde leden